Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim tekrar aday olma gibi bir derdim yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Artık darbecilerin değil, sivillerin ortaya koyduğu bir anayasaya ihtiyacımız var"

GÜNDEM 22.05.2025 14:05:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim tekrar aday olma gibi bir derdim yok

Başkent Budapeşte'deki temaslarının ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

CHP bizlerle ortak, müşterek bir sivil anayasa yapma yolculuğuna çıkar mı?

Yeni anayasa çalışmaları hakkında "Artık darbecilerin değil, sivillerin ortaya koyduğu bir anayasaya ihtiyacımız var" diyen Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye değişiyor, dünya değişiyor. Yeni bir çağda yaşıyoruz, daha yeni bir çağa doğru ilerliyoruz. Bu kadar hızlı değişen dünyada, eski Türkiye’nin üstelik de darbenin şartlarında hazırlanmış, ne kadar değişiklik yapılırsa yapılsın darbeci zihniyetin satırlarında gezindiği bir anayasa ile bir yere varmak mümkün müdür? Darbecilerin yazdığı anayasa ile toplumu birleştirmenin ne kadar zor olduğunu 40 yıldır yaşayarak görmüyor muyuz?

Bugün yaşadığımız birçok sorunun temelinde darbe anayasasının olduğunu bilmeyen var mı? Siyasi hayatım boyunca Türkiye’nin sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getirdim. Bugün de aynı noktadayım. Artık darbecilerin yazdığı, darbecilerin ortaya koyduğu bir anayasayla Türkiye geleceğe yürüyemez. Artık darbecilerin değil, sivillerin ortaya koyduğu bir anayasaya ihtiyacımız var.

Bunun için de AK Parti olarak biz bir çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili bazı arkadaşlarımıza görevler de verdik. Bütün mesele, acaba Cumhuriyet Halk Partisi de bizlerle ortak, müşterek bir sivil anayasa yapma yolculuğuna çıkar mı? Önemli olan bu. Diyoruz ki; gelin el ele verelim.

Komisyonlarımızı kuralım ve bu komisyonlarla beraber sivil anayasayı bir an önce oluşturalım ve milletimize takdim edelim. Hem milli olsun hem yerli olsun. Böyle bir anayasayı inşallah Türkiye görsün, yaşasın. Olmaması için hiçbir sebep yok. İlk dört madde ile ilgili herhangi bir sorun yok.


"YENİ ANAYASAYI KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, ÜLKEMİZ İÇİN İSTİYORUZ"

 

Yani AK Parti olarak bizim böyle bir sorunumuz yok ve diğer siyasi partilerin de hemen hemen birçoğunun böyle bir sorunu yok. Ortada ilk dört madde ile ilgili bir sorun olmadığına göre, sadece yol haritasını belirleyeceğiz.

Süratle heyetlerimizi oluşturabiliriz. Başbakanlığım döneminde böyle bir çalışmayı yapmıştık, yine yapabiliriz, fazla vaktimizi almaz. Yeni anayasayı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz.

 

"BENİM TEKRAR ADAY OLMA DERDİM YOK"

Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok. Atacağımız adımlarla ülkemizin itibarını nasıl yükseltiriz, derdimiz bu. Şu anda artık Türkiye'nin milli geliri hamdolsun güçlü bir konuma ulaştı. Göreve geldiğimizde rakamlar neydi, şu anda rakamlar nerede?

İhracata bakıyorsun, ihracatta hamdolsun 265-270 milyar dolar seviyelerini yakaladık. Öbür tarafta kişi başı milli gelirimiz o yıllara göre tavan yapmaya başladı. Rezervimiz de tırmanmaya başladı. Döviz rezervi noktasında şu anda hazinemiz güçlü."

Bursaspor'da kombine satışları rekora gidiyor

Anahtarı unuttu, evine çatıdan girmek isterken 5. kattan düşerek öldü

“Hayalimizdeki Bursa” Osmangazi’de konuşuldu

Faruk Çelik'in Bursa ısrarının arkasında ne var?

Furkan Emre Ünver Bursaspor'a devam mı ediyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim tekrar aday olma gibi bir derdim yok

Bu hafta vizyona 9 yeni film giriyor

Yunuseli'ye Bozbey imzası

Özgür Özel: Asgari ücrete ara zam için çalışmaya başlıyoruz

TCMB, 2025 yılı enflasyon tahminini yüzde 24 olarak korudu

Ege Denizi'nde 6 büyüklüğünde deprem!

"Lazer tutma" kavgasında 2 kişi bıçaklandı

Enes Çelik’ten Gençlik ve Spor Bakanı’na teşekkür ziyareti

Bursa'da 4 bin 440 litre etil alkol ele geçirildi

Yıldırım’da “Ailemiz Geleceğimiz” yürüyüşü düzenlendi

Kani Ademoğlu İnegölspor Başkanı seçildi

Yenişehir’e modern itfaiye istasyonu geliyor

Papa Leo'dan İsrail'e çağrı: Gazze’ye yardım girişine izin verin

KFA Fuarcılık dünya markası oldu ama fuar İstanbul’da yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parmakla gösterilen seviyedeyiz

Bursa’da bıçak festivali başlıyor

Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Özel’in dış politika konuşacak kapasitesi yok

Davut Gürkan: Uluslararası alandaki karmaşıklık Türkiye'ye fayda sağlayacak

Babasının kullandığı traktörün altında kalan 7 yaşındaki Nur hayatını kaybetti

Brent petrolün varili 65,53 dolardan işlem görüyor

BTSO, 56 ülkeden katılımcıyı aynı çatı altında buluşturdu

Gazze'de can kaybı 53 bin 573'e yükseldi

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ hastaneye kaldırıldı

HOMETEX 2025 ev tekstilinde dünyayı buluşturdu

Yükleniyor