Tarih: 03.04.2024 13:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim sonuçlarını değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'nin yaşadığı oy kaybını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı. Seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde ele alındığı toplantıda, AK Parti'nin geleceğe yönelik stratejileri belirlenmeye çalışıldı.

Seçimlerin ardından ilk defa CHP'nin birinci parti olarak çıkması ve AK Parti'nin ikinci sırada yer alması, parti içinde ciddi bir değerlendirme sürecini başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını masaya yatırarak yaşanan oy kaybının nedenlerini tespit etmeye çalıştı.

Partisinin oy oranındaki düşüşü vurgulayan Erdoğan, özellikle Cumhur İttifakı'ndaki oy kaybına dikkat çekti. Teşkilatlar, genel merkez ve adaylar arasında sandığa gitmeme konusunda yaşanan ihmallerin oy kaybında etkili olduğunu ifade etti.

Erdoğan, yaşanan bu durumu hayat pahalılığı, Kovid-19 salgını ve uluslararası ilişkilerdeki gerginliklerin etkisiyle açıkladı. Ancak önemli bir vurgu yaparak, "Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur." dedi.

Partisinin tarihinde ilk defa bu kadar önemli bir oy kaybı yaşandığını belirten Erdoğan, bu durumun sadece bir oy kaybı değil, aynı zamanda bir kan ve ruh kaybı olduğunu dile getirdi. Ancak bu durumu bir ders olarak gördüğünü ve gereken adımları atmaktan kaçınmayacaklarını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —