Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin “faizli afet konutu” iddialarını yalanlayarak, depremzedelerin konutlara faizsiz ve sabit fiyatlarla kavuşacağını söyledi.

GÜNDEM 11.02.2026 13:55:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te düzenlenen AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP’nin gündeme getirdiği “faizli afet konutu” iddialarını yalanladı. Erdoğan, bugüne kadar hiçbir afetzedeye faizle konut ödetilmediğini belirterek, deprem bölgesindeki vatandaşların da uygun şartlarla ev sahibi olacağını söyledi.

23 yılda yaşanan doğal afetlerde vatandaşların mağdur edilmediğini ifade eden Erdoğan, afet konutlarının faizsiz ve sabit fiyatlarla teslim edileceğini vurguladı.

Erdoğan, daha önce İzmir, Elazığ ve Manavgat gibi bölgelerde uygulanan sistemin deprem bölgesindeki 11 ilde de geçerli olacağını belirtti. İzmir’de konut taksitlerinin bin 600 lira olduğunu hatırlatan Erdoğan, afetzedelerin sembolik rakamlarla ev sahibi olduğunu söyledi.

Afet konutlarının altyapı bedellerinin devlet tarafından karşılandığını açıklayan Erdoğan, kalan fiyat üzerinden vatandaşlara yüzde 50 indirim yapıldığını kaydetti. Konut fiyatlarının yüzde 65’inin devlet tarafından ödendiğini belirten Erdoğan, ayrıca 2 yıl boyunca ödeme alınmayacağını ifade etti.

Ödemelerin anahtar tesliminden 2 yıl sonra başlayacağını dile getiren Erdoğan, 3+1 konutlar için 18 yıl boyunca aylık 8 bin 750 lira sabit taksit uygulanacağını söyledi. Erdoğan, peşin ödeme yapmak isteyenler için Meclis’te düzenleme yapılacağını da açıkladı.

CHP Nilüfer’den muhtarlarla ortak akıl buluşması

Oktay Yılmaz: Bursa’nın fetih yolculuğu sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Bursa’da Tarihi yapılar için afet provası yapıldı

Başkan Bozbey’den bursalılara tasarruf çağrısı

Bursa'da korkunç olay: 5 yaşındaki çocuk denizde hayatını kaybetti

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Başkan Şadi Özdemir’den “Yüksek Teknoloji” vurgusu

Mudanya-Bursa yolunda korkutan çarpışma

Uludağ yolunda kaza: 2 yaralı

Bursa’da çatı yangını paniğe yol açtı

Osmangazi’de tarihi eser ve silah operasyonu

CHP’li belediye başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

TOKİ Bursa kura çekilişi hangi tarihte yapılacak?

Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu

AK Parti Genel Merkez yöneticisinden Bozbey iddialarına net yanıt: “İki taraf da istemiyor!”

Türk helikopteri GÖKBEY Körfez’e açılıyor

'Gürültü' iddiasıyla öldürülen Emir Baki davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası!

TÜİK açıkladı! İşte boşanmanın en az ve en yüksek olduğu şehirler

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kestel Belediyesi minikleri sevgiyle karşılıyor

İnegöl Belediyesi’nden temiz şehir seferberliği

Tarihi hanlarda yeni düzenleme

Silahını temizlerken şehit olan polisimiz son yolculuğuna uğurlandı

Bakan Yumaklı: 2,3 milyar ton gıda israf ediliyor

Yıldırımlı çocuklara ücretsiz tiyatro keyfi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu: 102 gözaltı

Büyükşehir’den çalışanlara moral etkinliği

Osmangazi’den ailelere okuma seferberliği

Yükleniyor