Tarih: 05.08.2018 12:06

CHP´DE KRİZE NEDEN OLAN LİSTE

Facebook Twitter Linked-in

CHP´DE KRİZE NEDEN OLAN LİSTE

Cumhuriyet Halk Partisi´nde, 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce etrafında toplanarak olağanüstü kurultay talebinde bulunan muhaliflerle, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun yanında yer alan partililer arasındaki çatlak giderek büyüyor.

Muhaliflerin kurultay için toplanan imzaları genel merkeze teslim etmesinin ardından başlayan tartışma devam ediyor. Muhalifler yeterli imzayı teslim ettiklerini, genel merkez ise tam tersini söylüyor. Muhalifler toplanan imza sayısının 622 olduğunu kaydederken, genel merkez ise 605 olduğunu iddia ediyor.

Muhaliflerin imzaları teslim etmesinin ardından CHP Genel Merkezi´nde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldı.

Listede 81 ilin 76´sında muhalifler kurultay için imza topladı. Sadece Kılıçdaroğlu´nun memleketi Tunceli´nin de aralarında bulunduğu Şırnak, Amasya, Çankırı, Sinop´tan imza veren olmadı.

BURSA´DA 22 DELEGE İMZA ATTI

En fazla delegeyle kurultayın kaderini etkileme şansına sahip İstanbul, Ankara ve İzmir´deki tablo da ortaya çıktı. 7 ay önce yapılan kurultayda Kılıçdaroğlu´nun yanında ağırlıklı olarak saf tutan üç büyük şehirde bu kez genel merkezin büyük oranda fire vermesi dikkat çekti. 171 delegenin bulunduğu İstanbul´da kurultay toplanması için 71 delege imza verirken, 61 delegesi bulunan Ankara´da 23 delege, 52 delegesi bulunan İzmir´de 26 delege olağanüstü kurultay için imza verdi. Bursa´da ise 35 delegeden 22´si kurultay için imza attı.


/kanal16haber.com/2018-8/5/121734138b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —