Tarih: 20.12.2018 18:46

CHP´DE BURSA DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi´nde Bursa düğümü yakında çözülüyor.

CHP Genel Merkezi´nde geçtiğimiz gün toplanan Parti Meclisi toplantısında İstanbul ve Ankara adayları açıklandı. CHP´nin aynı toplantıda Bursa adayını da açıklaması beklenirken, bu beklenti gerçekleşmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bursa adaylarının kısa süre içerisinde açıklanacağını kaydederken, merak edilen bu konuya son noktayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu koydu.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Bursa, İzmir ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını bir sonraki Parti Meclisi toplantısında açıklayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu aday gösterecekleri isimlerin profilini de çizerken, ?Bugüne kadar hep ilçe belediyelerinde iyi bir performans gösterenleri ana kent belediyesine taşımak gibi bir politika izledik. Adana´da Zeydan Karalar da öyle oldu. Bursa da öyle olacak. Arkasında başarı hikayesi olan belediye başkanlarının seçilmesi daha güzel oluyor? ifadelerini kullandı.

Bu açıklama CHP liderinin, Bursa´da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey´i büyükşehir belediye başkan adayı olarak göstereceklerinin işareti olarak yorumlandı.

Zira kulislerde çok uzun süreden bu yana adı geçen Mustafa Bozbey, tam 3 dönemdir Nilüfer Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Nilüfer halkının büyük sevgi duyduğu Bozbey, 2007 yılında Şehir ve Başkan Dergisi tarafından düzenlenen ödül töreninde "Tanıtım ve Halkla İlişkiler" dalında Türkiye´de "Yılın Belediye Başkanı Ödülü" almıştı.


/kanal16haber.com/2018-12/20/190141062b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —