Cezaevinde işlenen cinayetle ilgili şok itiraf: 4 kişi birlikte karar verdik!

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevindeki ölümüne dair davada yeni ifadeler ortaya çıktı.

GÜNDEM 25.03.2025 11:10:00 0
Cezaevinde işlenen cinayetle ilgili şok itiraf: 4 kişi birlikte karar verdik!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 2015 yılında bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in, 11 Nisan 2016’da Adana Cezaevi’nde öldürülmesi ve babası Necmittin Altındöken’in de yaralanmasıyla ilgili dava süreci yeniden şekilleniyor. Cezaevindeki cinayetle ilgili yürütülen davada, Gültekin Alan hakkında verilen cezalar ve diğer sanıkların durumuyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Ahmet Suphi Altındöken ve babası Necmittin Altındöken, 11 Nisan 2016 tarihinde Adana Cezaevi'ndeki koğuşlarında mahkum Gültekin Alan tarafından tabancalı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Ahmet Suphi Altındöken hayatını kaybederken, babası Necmittin Altındöken yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda, Gültekin Alan’ın yanı sıra ona yardım ettiği iddia edilen infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö., silahı cezaevine soktuğu öne sürülen hükümlü Hüsamettin B., eşi Gamze B., ve cinayete azmettirdiği iddia edilen Ahmet Tekin B., Ferat Y. ve Serkan A. hakkında dava açıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dava süreci sonunda Gültekin Alan’ı "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, ayrıca "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl, "yasak eşyaları cezaevine sokmak" suçundan 6 yıl ve "infaz koruma memurlarını hürriyetlerinden alıkoymadan" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi. Bu cezalarla birlikte, Gültekin Alan’a toplamda 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi. Ancak diğer sanıklar, delil yetersizliğinden dolayı beraat etti.

Yargıtay'ın Bozma Kararı:

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararlarını bozdu. Gültekin Alan, Yargıtay’a başvurarak, "ayrıntılı ifade vereceğim" şeklinde bir dilekçe sundu ve davanın seyrine etki etti. Yargıtay’ın bozma kararı sonrası, yeniden görülen davada, savcı esas hakkındaki mütalaasında Gültekin Alan’ın "tasarlayarak öldürme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma" suçlarından cezalandırılmasını, sanık Ahmet Tekin B.’nin ise "tasarlayarak öldürme suçuna azmettirme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada, Gültekin Alan cinayetle ilgili olarak 4 kişinin birlikte karar aldığını iddia etti. Alan, "Birisi Ferat Y., birisi Ahmet Tekin B., diğeri de Adem Ç.'dir. Silahı cezaevine getiren Ahmet Tekin B.’dir. Silahın cezaevine geliş masrafını ödeyen de Ferat Y.’dir." şeklinde ifadeler verdi.

Yerel Mahkemenin Direnişi:

Yerel mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına rağmen, sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Gültekin Alan’ı ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırırken, diğer sanıklar delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Mahkemenin gerekçeli kararında, sanıkların cezalandırılmasına karar verilebilmesi için suçların kesin ve inandırıcı delillerle ispat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun Kararı:

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yerel mahkemenin kararını inceledi ve Gültekin Alan hakkında verilen mahkumiyet hükümlerinin onanmasına karar verdi. Ancak, diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını bozarak, "nitelikli kasten öldürme" ve "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından sanıkların cezalandırılması gerektiği yönünde bir karar verdi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bu kararını, eksik araştırma yapılarak verilen beraat kararlarına dayandırdı.

Alan’ın İddiaları:

Duruşma sırasında, Gültekin Alan, silahı cezaevine sokanların kimler olduğunu belirteceğini söyledi. Alan, "Siz cezaevine silahı sokanlara ceza vermediniz ki ben silahı cezaevine sokanları söyleyeyim. Bu nedenle silahı cezaevine sokanlarla ilgili beyanda bulunmayacağım." dedi. Alan, cinayeti işlemek için 4 kişiyle karar aldığını ve silahın cezaevine getirilmesinde Ferat Y. ve Ahmet Tekin B.’nin rolü olduğunu iddia etti.

Sonuç:

Yerel mahkeme, Gültekin Alan’ın ifadelerini inandırıcı bulmayarak ve eksik delil olduğunu belirterek diğer sanıklar hakkında beraat kararını verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların suçları sabit olmasına rağmen, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği için beraat kararı verdi. Bu karar, sanıkların suçsuzluklarını kanıtlayacak net bir delil olmadığı gerekçesiyle alındı.

Özetle, Özgecan Aslan’ın katilinin cezaevindeki ölümüne dair dava süreci, yeni açıklamalar ve Yargıtay kararlarıyla şekillenmeye devam ediyor. Gültekin Alan’ın iddiaları ve diğer sanıkların beraat kararları, sürecin en kritik noktalarından biri olmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 908'e yükseldi

Osmangazi’de özel çocuklara ve annelerine anlamlı sürpriz

Şimşek: Cari açık %1’in altında kalacak

Brent petrolün varili 64,62 dolardan işlem görüyor

BIST 100, son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Yenişehir’de Kurban Bayramı öncesi şap karantinası; hayvan pazarı kapatıldı

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu: 13 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Terörsüz Türkiye' sürecinde kazanan hep birlikte Türkiye oldu

‘Çöp atma’ tartışması kılıç ve sopalı kavgaya dönüştü: 3 yaralı

Muhalefet eleştiriyor, iktidar rakamlarla yanıt veriyor

Milletvekili Ahmet Kılıç: “50 yıllık terör belası son buldu”

Bahçeli: “PKK musibeti son bulacak, 47 yıllık kanlı sayfa kapanacak”

Sosyal medyadan tanışıp buluştuğu kişiyi 300 bin TL dolandırdı

Osmangazili Kadınlar tiyatro sahnesinde

Yıldırım Belediyesi’nden gençlere özel festival

Genç yetenek Ahmet Efe Çakmakkaya Bursaspor'da

Eski Papa'dan yeni Papa'ya "İznik" vasiyeti

Amasya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Yılmaz Tunç: Terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız

Fahrettin Altun'dan terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesine ilişkin açıklama

DMM, "Özerk ve federal bir yönetim sağlanacağı" iddiasını yalanladı

Tarım sektörü gençler için cazip hale getiriliyor

Efkan Ala: Terörsüz Türkiye yolunda çok önemli bir eşik aşıldı

Borsa haftaya yükselişle başladı

Ömer Çelik'ten terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesine ilişkin açıklama

Kabine bugün toplanacak

Brent petrol fiyatı haftaya yükselişle başladı

17 ilde dolandırıcılara operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Pkk kendisini feshettiğini duyurdu

Genç kurye Ata, mezarı başında anıldı

Yükleniyor