?ÇEVREM SENSİN? PROJESİNE BURSA´DA BAŞLADI

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

?ÇEVREM SENSİN? PROJESİNE BURSA´DA BAŞLADI
/kanal16haber.com/2016-11/18/154734590b.mp4
GÜNDEM 18.11.2016 14:39:50 0

 


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğinden, atık yönetimine, su kaynaklarının temizliğinden tasarrufuna kadar bilinç ve farkındalık oluşturmak için; ?Çevrem Sensin? ismiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Bursa Merinos Kongre Salonu´ndaki programa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile yirmiye yakın sivil toplum örgütü ve 10?dan fazla ilköğretim okulundan yüzlerce minik öğrenci katıldı.

Programda öğrencilere hava kirliliğinden, atık yönetimine, su kaynaklarının temizliğinden, tasarrufuna kadar sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir çevre için hayati öneme sahip konularda sunumlar yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, üretim yaparken tahrip etmeden büyümenin yolunu bulmak gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Dünyanın çöl haline geldiği ve insanların uzay gemisine binip başka bir gezegene kaçmasını konu alan Nuh´un Uzay Gemisi isimli tiyatro gösterisi sergilendi.