Çevre okuryazarı gençler ödüllendirildi

Çevre Okuryazarı Yetiştirme Projesi kapsamında “Su Tasarrufu ve Kuraklık” modülünde birinci olan Sakarya Ortaokulu öğrencilerine başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

BURSA HABER 29.02.2024 14:00:00 0
Çevre okuryazarı gençler ödüllendirildi

Sakarya Ortaokulu’nda düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, Sakarya Ortaokulu Müdürü Erhan Şimşek, okul öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen Çevre Okuryazarı Yetiştirme Projesi kapsamında “Su Tasarrufu ve Kuraklık” modülünde birinci olan Sakarya Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler başarı belgeleri ve hediyelerine kavuştu.

Çocukların mutluluğu ve enerjisi karşısında duyduğu heyecanı belirterek söze başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, “Alt yapıdan üst yapıya, kentsel dönüşümden çevre sorunlarına kadar her türlü konuyla ilgileniyoruz. Kadın kooperatiflerine, yaşlılarımıza ve gençlerimize destekler sağlıyoruz. Toplumun her kesiminin yanında olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük amacımız, gençlerimizin sporla, ilimle, bilimle, sanatla büyümesidir. İstifade edebileceğiniz ve sayıları giderek artan Gençlik merkezlerimizde, kütüphanelerimizde güvenli ve temiz bir ortamda çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Kültür, sanat etkinliklerimizi mutlaka takip edin. Birçok sportif etkinlik ve olimpiyatlar da düzenliyoruz. Spor tesislerimizden de istifade etmelisiniz. Sizlerin proje ve fikirleri çok önemli, bizler her zaman yanınızdayız. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile beraber Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gençlerin çevreyi önemseyen çalışmalarıyla ümitli olduklarını belirten Bulut, derece alan okulu ve öğrencileri tebrik etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Sezer, üniversite düzeyinde bile düşünülmemiş bazı çalışmaların bu proje dahilinde Sakarya Ortaokulu’nda gördüğünü belirterek dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
Projeye “Su Tasarrufu ve Kuraklık” modülünde katkı sağlayan Türkçe Öğretmeni Serap Aydın, insanların daha sağlıklı, daha güvenli bir çevrede doğadaki kaynakları koruyarak yaşamalarını amaç edinerek projeye başladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 5/G sınıfından projede yer alan öğrenciler, sahnede çevre duyarlılığı ile ilgili besteledikleri “Su gibi olsa her şey” adlı şarkıyı söyledi. Projede yer alan öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri, Başkanvekili Arif Bayrak ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program, proje kapsamında öğrencilerin hazırladıkları afiş ve eserlerden oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.


Beyoğlu’nda 19 Mayıs coşkusu Candan Erçetin konseri ile son buldu

Serbest piyasada döviz fiyatları

Çanakkale’de 80 kovandaki çok sayıda arı telef oldu

Çanakkale Boğazı’ndan geçen tanker makine arızası yaptı

Orhangazi’de motosikletlerle 19 Mayıs konvoyu

Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Emre Aydın konseri ile kutlandı

Beşiktaş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

Şişli’de Duman konseriyle 19 Mayıs kutlandı

Haluk Levent Gazze’deki soykırıma dikkat çekti

19 Mayıs coşkusu caddelere sığmadı

Atış Yapı 48. Yeşil Bursa Rallisi’nde kazananlar belli oldu

İznik’te geleneksel Kırgız Şenlikleri gerçekleşti

Emniyet Spor Kulübü’nden İl Emniyet Müdürlüğü ziyareti

Edirne’de Pakistanlılar Hindistanlıyı kaçırdı, 4 kişi tutuklandı

Bursa’da 4. kattaki balkondan düşen bir kişi hayatını kaybetti

Milletler Ligi: Fransa: 0 - Türkiye: 3

19 Mayıs Gençlik Şenliği Downtown’da doyasıya yaşandı, Demet Akalın sevenlerini hayran bıraktı

Beylikdüzü’nde 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Avcılar’da 19 Mayıs kutlamasında Gülşen sahne aldı

Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından ortalık karıştı

Bursa’da Blok3 rüzgarı

Küçükçekmece’de 19 Mayıs kutlamalarında Mert Demir konseri

Derbi galibiyetini taraftarlar Bağdat Caddesi’nde kutladı

Arnavutköy’de 19 Mayıs kutlamalarında Bilal Sonses konseri

Bursa’da derbi sonrası ortalık savaş alanına döndü

Arda Güler durdurulamıyor

Okan Buruk, Fenerbahçe’ye ilk kez kaybetti

Kontrolden çıkan motosiklet devrildi, sürücü hayatını kaybetti

Bursa’da Emre Fel rüzgarı

Galatasaray, bu sezon RAMS Park’ta ilk kez kaybetti

Yükleniyor