Tarih: 09.03.2024 13:44

Çevre Bakanı Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖzhasekiBursa'nın Osmangazi ilçesinde inşa edilen Soğanlı Millet Bahçesi'nin açılışında konuştu. Şehirlerin insanoğlunun hayatına benzediğini ve bakım gerektiğini vurgulayan Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm için gece gündüz çalışılması gerektiğini belirterek, Adalar'daki segmentin kırılacağını ve kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. Ayrılan bütçenin adaletli kullanılması gerektiğini ifade eden Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

CHP'li belediyelerin belediyecilik anlayışı eleştirisi

Özhaseki, CHP'li başkanların yönettiği belediyeleri eleştirerek, belediyecilik anlayışlarının yetersiz olduğunu belirtti. Algı belediyeciliği olarak tanımladığı bir yaklaşım sergilediklerini ifade eden Özhaseki, hizmet odaklı olmadıklarını ve temel atmama törenlerine katıldıklarını söyledi.

Doğal afetler ve yeşil alanların önemi

Depremler ve doğal afetler konusunda da açıklamalarda bulunan Özhaseki, AK Parti'li belediye başkanlarının gece gündüz çalıştığını ve deprem bölgesindeki halka destek sağladığını belirtti. Yeşil alanların önemine de değinen Özhaseki, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yeşil alanları artırmaya önem verdiğini ifade etti.

Sıfır atık projesi ve çevre bilinci

Sıfır Atık Projesi'ne de değinen Özhaseki, Türkiye'nin bu alandaki başarılarına dikkat çekti. Projeye önemli katkılar sağlandığını belirten Özhaseki, çevre bilincinin artırılması ve atık yönetiminin öneminin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —