Çekmeköy'de bir iş adamının evinden silah zoruyla milyonlar çalan şahıslar JASAT ekiplerince yakalandı

Çekmeköy’de bir iş adamının villasında bulunan kasadan mücevher ve 7 milyondan fazla parayı, silah zoruyla çalan 3 şahıs, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince yakalandı.

20.05.2023 16:52:00 0
Çekmeköy

 Çekmeköy’de ikamet eden bir işadamına ait evde, kendisinin evde bulunmadığı sırada maskeli ve silahlı bir şahsın, eşinin ve kızının kafasına silah dayayarak çelik kasayı açtırdığı ve içerisinden 320 bin Euro (7 Milyon lira ) değerindeki mücevheri, 5 bin Euro ve bin dolar nakit para ile evin garajındaki aracı alarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen Çekmeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), konuya ilişkin çalışma başlattı. Çekmeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri, çalınan aracı ormanlık alanda terk edilmiş vaziyette buldu. Söz konusu evde incelemelerde bulunan ekipler, herhangi bir parmak izi ya da delile rastlamadı. Olay yerini gösteren bir güvenlik kamerasının bulunmaması, olayın evde çalışan görevlilerin olmadığı pazar günü ve evde sadece 2 kadının bulunduğu zamanda gerçekleşmesi üzerine olayın içeriden birinin yönlendirilmesi ve yardımı ile gerçekleşmiş olabileceği şüphesini arttırdı. 

 Hırsızlık olayını planlayan kendi şoförü çıktı 
 Evin içerisini ve kasanın yerini bilen çalışanlar üzerinden yürütülen araştırmalar neticesinde, evin şoförü  Ş.P.’nin son zamanlarda sık sık yurtdışına çıktığı ve normalin üzerinde harcama yaptığı, Üsküdar’da bulunan bir kuyumcuya yakın zamanda ziynet eşyası bozdurduğu ve yabancı uyruklu sevgilisine hediye ederek ziynet eşyalarının bir kısmını yurtdışına çıkarttığı belirlendi. 

 Önce güvenini kazandı, sonra parasını çaldı 
 Hırsızlık olayının planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu tespit edilen şoför Ş.P., Ümraniye’de bulunan evinde çalıntı mücevherlerin bir kısmı ile kıskıvrak yakalandı. İlk ifadesinde suçunu itiraf eden şahıs, iş adamının yanında yaklaşık 6 yıldır çalıştığını, önce güvenini kazandığını, evin içini iyi bildiğini, suç ortağı M.Ç.’yi kendisinin yönlendirdiğini, mücevherlerin bir kısmıyla yabancı uyruklu sevgilisi İ.K.’ye hediye aldığını, diğer kısmını da suç ortağı olan M.Ç. isimli şahsa verdiğini söyledi. 

 JASAT çalıntı mücevherleri sahibine teslim etti 
 Çalıntı mücevherlerin izini süren JASAT ekipleri, İ.K.’yi yurt dışında, suç ortağı M.Ç.’yi ise İzmir’de çalıntı mücevherlerle birlikte yakaladı.  Olayın azmettirici Ş.P. ve faili M.Ç.,  adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çalınan mücevherler ve paralar sahibine teslim edildi.                           

IDEF tarihinde bir ilk: 1450 firma katıldı!

Merkez Bankası politika faizini indirdi

Bahçeli: "Vatan evlatlarının acı haberlerini almak hepimizi hüzne boğuyor"

Özgür Özel: "Karşımıza çıkan her engeli, daha büyük bir dirençle aşma azmindeyiz"

Büyükşehir’den Yenişehir’de altyapı atağı

Bursa’da uyuşturucu taciri kıskıvrak yakalandı

Bursa’yı duman ve kül esir aldı

Otomobillere yönelik ÖTV düzenlemesi yapıldı

Başkan Bozbey: "Allah aşkına anız yakmayın"

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili T10F TBMM’de sergilendi

Bursalılara Büyükşehirden kül yağmuru uyarısı

İnegöl’deki Dev Kentsel Dönüşümün Örnek Dairesi Görücüye Çıktı

Köpeğe çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Öğrencilerin heyecanla beklediği yaz okulu başladı

Büyükşehir, ‘Bursa Tanpınar Yılı’nı ilan etti

Özgür Özel: Eurofighter Satışı İçin Bize Teşekkür Edilmesi Lazım

Kamu Sen, memur ve emekli maaş taleplerini açıkladı

Atış Yapı Konkordatosunda Kritik Hamle

Türkiye’nin Eurofighter Alımı İçin Kritik Mutabakat İmzalandı

İnegöl Belediyesi’nde Besyo-Pomem Kurs Kayıtları Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güç dengelerinin yeniden belirlendiği bir süreçten geçiyoruz

'IDEF 2025' kapılarını açtı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi son yolculuğuna uğurlandı

Tır ile çarpışan kamyonetin sürücüsü 27 gün sonra hayatını kaybetti

Bursa'da anız yangını; 30 dönüm alan zarar gördü

Bursa’da silahlı suç örgütüne şafak operasyonu: 19 gözaltı

Kestel’e temiz hava müjdesi: Hidrojenli filtreleme sistemi başlıyor!

Bursaspor’a kalıcı gelir müjdesi: 5 bin metrekare ticari alan tahsis edildi

Büyükşehir’den kırsal mahallelere ekipman desteği

Çevre Düzeni Planı çalışmaları, Meclis üyelerine anlatıldı

Yükleniyor