Tarih: 21.03.2024 10:39

Çalı Yolu'nun 2. etabı ulaşıma açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Muhabir: Musa Koçak

2 kilometrelik ilk etabı 2023'te tamamlanan yolun 3.3 kilometrelik ikinci etabında da çalışmalar tamamlandı. Gidiş-dönüş 2 şeritli olan yol, şerit ilaveleriyle 3'er şeritli bölünmüş yol standardına yükseltildi.

Böylece, Bursa'nın batı aksındaki trafik yükünün hafifletilmesi ve halkın güvenli bir şekilde seyahat etmesi hedefleniyor.

Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Başkan Aktaş, "Ulaşımı sorun olmaktan çıkarma hedefiyle hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızla bu beklenti son yıllarda ciddi bir şekilde kırılmaya başladı. Çalı Yolu da bu çalışmalardan biri. 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız bu etap ile Çalı Yolu'nu 3'er şeritli bölünmüş yol standardına yükselttik. Buradaki çalışmalarımızı tamamen bitirdiğimizde çok daha fazla ulaşım kolaylığını ve konforu vatandaşlarımıza sağlamış olacağız." dedi.

Bakan Uraloğlu da "Bursa'nın birçok ulaşım problemini biz çözdük, otoyoluyla, devlet yoluyla Bursa'yı bağlamadığımız bölünmüş yol kalmadı. Aynı zamanda yüksek hızlı tren hattımızdaki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki senenin sonu bir sonraki senenin başında bitirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Çalı-Kayapa-Hasanağa Yolu'nun 2. etabı hizmete açıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —