BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor

BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor

GÜNDEM 8.06.2024 12:45:28 0
BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile BoschRexroth Otomasyon firması arasında bir protokol daha imzalandı. Proje, eğitim, deneyim paylaşımı ve ortak araştırma çalışmalarını içeren protokol, üniversite-sanayi işbirliğini de güçlendirecek.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bosch firması ileuzun yıllara dayanan ve nitelikli sonuçları olan özel bir proje dostluğu yürüttüklerine dikkati çekti. Bu işbirliğinin yeni ortaklıklarla geliştirileceğini aktaran Prof. Dr. Ferudun Yılmaz;“Üniversitemizdeki güçlü akademik kadro ve Bosch’un teknoloji alanındaki öncülüğünün bir arayagelmesiyle ülkemize ve yetiştirdiğimiz öğrencilere fayda sağlayacak çok sayıda kıymetli çalışmayaimza attık. Nitelikli projeler ürettik. Katma değeri olan, gerek üniversitemiz ve öğrencilerimiz içingerekse de firma için nitelikli sonuçlar almamıza imkan tanıyan pek çok çalışma yaptık. Bundan sonrada aynı titizlik ve birliktelik anlayışıyla kıymetli projelere imza atacağımıza gönülden inanıyoruz” diyekonuştu.
Araştırma üniversitesi vurgusu
Türkiye’de belirlenen 23 araştırma üniversitesi arasında yer aldıklarını ve bu sıralamada daha yukarılara çıkabilmek için yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Rektör Yılmaz; “AraştırmaÜniversitesi liginde çetin bir rekabet bulunuyor. Nasıl ki Bosch, sektörün öncü firması olmasınarağmen yine de rakiplerinden daha iyi olmak için araştırmaya ve üretmeye devam ediyorsa, bizler deaynı hassasiyet ile diğer üniversitelerle bu yarışın içerisinde daha iyisi için elimizden geleni yapmayaçalışıyoruz. Nitelikli eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel anlamda da kendimizi daha yukarılaraçekebilmek için iş dünyasının değerli temsilcileriyle ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda firma ortaklıkları bizim için çok özel bir yer tutuyor. İmzalanan yeni protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Törende BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam, BoschRexroth Mühendislik Departmanı Kısım Müdürleri Cengiz Kahraman, Koray Yazdalı ile Tasarım Merkezi Koordinatörü Aslıhan Ece Kıran da hazır bulundu.

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Büyükşehir’den içme suyuna dev yatırım

Bursa’da ‘Piyasacılara’ geçit yok: 254 araca ceza

İnegöl Jandarması’ndan başarılı operasyon

Bursaspor’dan çifte zirve

Devlet Bahçeli: “Allah’a ibadet gericilikse, bizde bal gibi gericiyiz”

Akaryakıt bayileri BTSO’da buluştu

Bursa'da cadde ortasında silahlı gösteri pahalıya patladı

Başkan Bozbey’den Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret

Osmangazi’de 1 kilo 280 gram uyuşturucu ele geçirildi!

Motorin 60 Lirayı aştı: 2,40 TL zam geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Nilüfer'de su kesintisi

Kestel’de geleneksel iftar buluşması

Ercan Özel: “Yenişehir altın dönemini yaşıyor”

Nilüfer’de hizmete 10 yeni araç daha

Ömeraltı Yaylası’nda yılkı atları görsel şölen sundu

Yıldırım Belediyesi’nden üreten kadınlara çok yönlü destek

Bursa'da dilencilik parası bebek bezinden çıktı!

Kalbimin ekmeğiyle, şükürle büyüyen yıllar!

Yükleniyor