BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor

BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor

GÜNDEM 8.06.2024 12:45:28 0
BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile BoschRexroth Otomasyon firması arasında bir protokol daha imzalandı. Proje, eğitim, deneyim paylaşımı ve ortak araştırma çalışmalarını içeren protokol, üniversite-sanayi işbirliğini de güçlendirecek.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bosch firması ileuzun yıllara dayanan ve nitelikli sonuçları olan özel bir proje dostluğu yürüttüklerine dikkati çekti. Bu işbirliğinin yeni ortaklıklarla geliştirileceğini aktaran Prof. Dr. Ferudun Yılmaz;“Üniversitemizdeki güçlü akademik kadro ve Bosch’un teknoloji alanındaki öncülüğünün bir arayagelmesiyle ülkemize ve yetiştirdiğimiz öğrencilere fayda sağlayacak çok sayıda kıymetli çalışmayaimza attık. Nitelikli projeler ürettik. Katma değeri olan, gerek üniversitemiz ve öğrencilerimiz içingerekse de firma için nitelikli sonuçlar almamıza imkan tanıyan pek çok çalışma yaptık. Bundan sonrada aynı titizlik ve birliktelik anlayışıyla kıymetli projelere imza atacağımıza gönülden inanıyoruz” diyekonuştu.
Araştırma üniversitesi vurgusu
Türkiye’de belirlenen 23 araştırma üniversitesi arasında yer aldıklarını ve bu sıralamada daha yukarılara çıkabilmek için yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Rektör Yılmaz; “AraştırmaÜniversitesi liginde çetin bir rekabet bulunuyor. Nasıl ki Bosch, sektörün öncü firması olmasınarağmen yine de rakiplerinden daha iyi olmak için araştırmaya ve üretmeye devam ediyorsa, bizler deaynı hassasiyet ile diğer üniversitelerle bu yarışın içerisinde daha iyisi için elimizden geleni yapmayaçalışıyoruz. Nitelikli eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel anlamda da kendimizi daha yukarılaraçekebilmek için iş dünyasının değerli temsilcileriyle ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda firma ortaklıkları bizim için çok özel bir yer tutuyor. İmzalanan yeni protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Törende BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam, BoschRexroth Mühendislik Departmanı Kısım Müdürleri Cengiz Kahraman, Koray Yazdalı ile Tasarım Merkezi Koordinatörü Aslıhan Ece Kıran da hazır bulundu.

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Yükleniyor