BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor

BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor

GÜNDEM 8.06.2024 12:45:28 0
BUÜ ile Bosch’un proje ortaklığı genişliyor
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile BoschRexroth Otomasyon firması arasında bir protokol daha imzalandı. Proje, eğitim, deneyim paylaşımı ve ortak araştırma çalışmalarını içeren protokol, üniversite-sanayi işbirliğini de güçlendirecek.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bosch firması ileuzun yıllara dayanan ve nitelikli sonuçları olan özel bir proje dostluğu yürüttüklerine dikkati çekti. Bu işbirliğinin yeni ortaklıklarla geliştirileceğini aktaran Prof. Dr. Ferudun Yılmaz;“Üniversitemizdeki güçlü akademik kadro ve Bosch’un teknoloji alanındaki öncülüğünün bir arayagelmesiyle ülkemize ve yetiştirdiğimiz öğrencilere fayda sağlayacak çok sayıda kıymetli çalışmayaimza attık. Nitelikli projeler ürettik. Katma değeri olan, gerek üniversitemiz ve öğrencilerimiz içingerekse de firma için nitelikli sonuçlar almamıza imkan tanıyan pek çok çalışma yaptık. Bundan sonrada aynı titizlik ve birliktelik anlayışıyla kıymetli projelere imza atacağımıza gönülden inanıyoruz” diyekonuştu.
Araştırma üniversitesi vurgusu
Türkiye’de belirlenen 23 araştırma üniversitesi arasında yer aldıklarını ve bu sıralamada daha yukarılara çıkabilmek için yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Rektör Yılmaz; “AraştırmaÜniversitesi liginde çetin bir rekabet bulunuyor. Nasıl ki Bosch, sektörün öncü firması olmasınarağmen yine de rakiplerinden daha iyi olmak için araştırmaya ve üretmeye devam ediyorsa, bizler deaynı hassasiyet ile diğer üniversitelerle bu yarışın içerisinde daha iyisi için elimizden geleni yapmayaçalışıyoruz. Nitelikli eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel anlamda da kendimizi daha yukarılaraçekebilmek için iş dünyasının değerli temsilcileriyle ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda firma ortaklıkları bizim için çok özel bir yer tutuyor. İmzalanan yeni protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Törende BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam, BoschRexroth Mühendislik Departmanı Kısım Müdürleri Cengiz Kahraman, Koray Yazdalı ile Tasarım Merkezi Koordinatörü Aslıhan Ece Kıran da hazır bulundu.

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Yükleniyor