Bursa’nın unutulmayan ismi Hikmet Şahin’i rahmetle anıyoruz

Bursa'ya kazandırdığı projelerle tanınan eski Belediye Başkanı Hikmet Şahin, vefatının 15. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

BURSA HABER 11.11.2024 17:44:00 0
Bursa’nın unutulmayan ismi Hikmet Şahin’i rahmetle anıyoruz

 

Kanal 16 olarak, Bursa’nın eski Belediye Başkanlarından Hikmet Şahin’i, vefatının 15. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. 11 Kasım 2009’da aramızdan ayrılan Hikmet Şahin, görev süresi boyunca Bursa’ya kazandırdığı projelerle ve halka dokunan hizmetleriyle tanınmış, geniş bir kesim tarafından sevilen bir isim olmuştu.
Onun ardından ailesi, dostları ve sevenleri, Şahin’in çalışkanlığı, insani yönü ve halka olan sevgisini dile getirerek onu rahmetle yad etti. Bursa için verdiği emeklerin unutulmadığını belirten yakınları, Şahin’in her daim hayırla anıldığını ifade etti. Özellikle belediyecilik anlayışında önceliği her zaman halkın taleplerine vermesiyle bilinen Şahin, Bursa için yaptığı çalışmalarda büyük izler bıraktı.
Hikmet Şahin’in 15. ölüm yıldönümünde Kanal 16 olarak, onun hatırasını yaşatıyor, değerli hizmetlerini rahmetle anıyoruz.

 


HİKMET ŞAHİN KİMDİR?
 

Hikmet Şahin (1950, İnegöl - 11 Kasım 2009, Bursa) iş insanı, siyasetçi, spor yöneticisi. Bursa İnegöl Belediye eski Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı, Bursaspor'un 21. başkanı ve İnegölspor'un 15. başkanıdır.


HAYATI
 

Aslen Artvin kökenli bir ailede İnegöl'de doğdu.1976 yılında başladığı öğretmenlik mesleğini 1986 yılında bırakarak mobilya ve orman ürünleri ticaretine başlamıştır. 1994-2004 yılları iki dönem İnegöl Belediye Başkanlığı ve aynı yıllarda İnegöl Organize Sanayi Bölge Başkanlığı, İnegölspor Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %54'lük oy ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Bir takım sebeplerden dolayı Eski Partisi (Adalet ve Kalkınma Partisi) ile uzlaşamamış ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş, fakat seçimi kazanamamıştır.


ÖLÜMÜ
 

4 Kasım 2009 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. 11 Kasım 2009 tarihinde kaldığı yoğun bakımda ölmüştür.Türkiye'de silahlı saldırı sonucu ölen ilk Büyükşehir Belediye Başkanı'dır.
 

İnegöl’de su krizi tarımı vurdu: Baraj kurudu, Çiftçi zor durumda!

Erkan Aydın: "Çözüm üretmek için geldik"

Büyükşehir, Mustafakemalpaşa İlçe Stadı’nı sil baştan yeniledi

Bursaspor sabah antrenmanında tempoyu yükseltti

Yıldırım Belediyesi’nden bin çifte ’Aile eğitimi"

Bakan Kurum: "Sıcaklık 6-12 derece daha artacak"

Yenişehir'de cuma namazı çıkışı silahlı saldırı; 4 yaralı!

Kamu işçilerine 3. zam teklifi sunuldu

Bursa iş dünyası Bursaspor için kenetlendi

Bursa’da daha kaç şirket konkordato ilan edecek?

Uludağ Elektrik 4 şehir 100 noktada can dostlara umut oldu

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonunda 327 tutuklama

İBB'ye yönelik soruşturma: 18 kişi hakkında gözaltı kararı

28 ilde DEAŞ operasyonları; 153 gözaltı

İYİ Partili Kavuncu: Bu süreçte yapılan yanlışlara ortak olmamak adına komisyona katılmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile telefonda görüştü

DEM Parti heyetinden Özel’e ziyaret

Fatih Altaylı hakkında 5 yıl hapis istemi

Kınık Maden Suları, İnegölspor Stadyumu'nun isim sponsoru oldu

Şoförünüz uyanık ise korkmayın

NEF’in İznik oyunu: İmarsız arsaya satış!

Odunluk’ta 27 günlük trafik düzenlemesi!

Kabine, “Terörsüz Türkiye” gündemiyle toplanıyor

Farklılıkların zenginliğe dönüştüğü festivalde dördüncü gün geride kaldı

Büyükşehir’den ‘Bursa Kent Mobilyaları Tasarım Çalıştayı’

Mattia Ahmet Minguzzi davasında dördüncü duruşma

Engelli genç kayıplara karıştı, ailesi sokak sokak arıyor

A Milli Takım, Bulgaristan’ı Bursa’da konuk edecek

10 yaşındaki çocuk boğulmaktan son anda kurtarıldı

Ak Parti Bursa İl Başkanı Gürkan ulaşım ve su zammına tepki gösterdi

Yükleniyor