Bursa’nın bir barajı tamamen kurudu, 35 günlük su kaldı

Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan iki barajdan birisi olan Nilüfer Barajı tamamen kurudu. Doğancı Barajı’nda doluluk yüzde 19 seviyesinde seyrederken şehirde 35 günlük suyun kaldığı belirtildi.

BURSA HABER 19.08.2025 16:30:00 0
Bursa’nın bir barajı tamamen kurudu, 35 günlük su kaldı

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 1 Eylül’den itibaren yeni inşa edilen Çınarcık Barajı’ndan Doburca’daki tesise günlük 110 bin metreküp su aktaracaklarını vanayı Bursa Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte açacaklarını ifade etti. Bursalılara tasarruf çağrısı yapan Bozbey, "Kesinti olmaması için çalışıyoruz. Ancak suyu da tasarruflu kullanmalıyız" dedi.

Bursa’nın bir barajı tamamen kurudu, 35 günlük su kaldı

Bursa’yı besleyen Uludağ’ın eteklerindeki Nilüfer Barajı tamamen kurudu. 60 milyon metreküp su kapasiteli ve Doğancı’yı besleyen Nilüfer Barajı’ndaki kuraklık İHA tarafından dron ile görüntülendi. Acı tablo yürekleri sızlatırken, 110 milyon metreküp büyüklükteki Doğancı Barajı’ndaki doluluk ise yüzde 19 seviyelerinde seyrediyor. Bursa’nın 35 günlük suyunun kaldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 1 Eylül’de yeni Çınarcık Barajı’ndan Bursa’nın sistemine bypas ile günde 110 bin metreküp su vereceklerini müjdeledi.

Bursa’nın bir barajı tamamen kurudu, 35 günlük su kaldı

'Tasarrufa davet ediyorum'

2010 yılında İstanbul’da bir toplantıda Türkiye’nin mevcut durumu devam ettiği sürece 2040’lı yıllarda çölleşeceği bilgisini aldıklarını hatırlatan Başkan Bozbey., "Ona göre hazırlıklı olmalıyız.35 günlük suyumuz kaldı. Ben Bursalıları tasarrufa davet ediyorum. Bundan önceki tasarruf taleplerimizi yerine getiren güzel insanlara çağrıda bulunmak istiyoruz. İnşallah ayın birinde yapmış olduğumuz bypass hattımızla Çınarcık Barajı’ndan Doburca’ya aktardığımız hattın vanasını sayın valimizle açacağız. Günde yaklaşık 110 bin metreküp su alacağız. Yine de riske girmeme adına Bursalılardan suyu tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. Bir müddet daha devam edecek. Eylül ayının ortalarından itibaren yağmur beklentimiz var. Bununla birlikte su birikecektir. Böylece susuz bir süreç su kesintisi olmaksızın bir süreci geçirme ihtimalimiz olacaktır" dedi.

Bursa’nın bir barajı tamamen kurudu, 35 günlük su kaldı

'Bypass hattı çalışmalarına başladık'

Yılbaşından itibaren Çınarcık Barajı ile ilgili kriz planlarını gündemde tuttuklarını ve Çınarcık’ın daha erken devreye alındığını anlatan Başkan Bozbey, "2025 yılı yaz sezonunun iyi gitmeyeceğini, sıcaklığın yükseleceğini tahmin etmiştik. Bypass hattı çalışmalarına başladık. Bilim insanlarının yönlendirmelerine göre projelerimizi hazırlıyoruz. Bu hatla su kesintisi olmaksızın çözüm üreteceğiz. Güzel Bursalılardan bir müddet daha tasarruf yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Nihat Yeşiltaş: “Belediyelerimizi algı oyunlarıyla ele geçirmeye çalışıyorlar”

Bursa’nın bir barajı tamamen kurudu, 35 günlük su kaldı

Bursalı oto devinden Bursaspor'a 300.000 Euro'luk destek

Mustafa Bozbey'den AK Parti'ye geçiş iddialarına yanıt: "İşimizin başındayız"

Bursa'da orman yangını!

İznik’te nefes kesen takip! Polis aracına çarpıp yakalandı

Bahçeli: CHP Genel Başkanının her sözü yalan ve yamuk, her iddia ve ifşası yaban ve yanıltıcıdır

Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel'e suç duyurusu

Mustafa Bozbey AK Parti'ye mi geçiyor?

İnegölspor'un transfer tahtası açıldı!

Nilüfer’in yükselişi Dağ ilçelerinin çöküşü

TBMM önünde beyaz toros provokasyonu! Suç makinesi gözaltında

Katil İsrail'in işgal planı: 100 bin askerle Gazze'ye girecekler

Özgür Özel: "Kutuplaşma, kale siyaseti bitmiştir!"

Motosiklet park halindeki tıra çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Refüje çarpıp takla atan hafif ticari araç, karşı yöne geçti; 2 yaralı

İşte Türkiye'nin en zengin il ve ilçeleri!

Yeşil Bursa'ya yeşil destek: "Bursaspor Hatıra Ormanı!"

Erdoğan yerli sosyal medya platformundan seslendi!

Genelkurmay Başkanlığı'nda devir teslim töreni

Tarlasındaki patatesleri ücretsiz dağıttı

Bursa’da kiracılara ahlak ve yasa dışı talepler

Mobilfest'le bilim yolculuğu!

Bursa'da 8 şirket iflas etti!

Otomotiv devi firma, Bursa'da yeniden üretime geçti!

Çanakkale Gelibolu'daki yangın kontrol altına alındı

Özgür Özel: "Milletin dediği olur, demediği olmaz!"

Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü 20 yaralı

Bursa’da afet seferberliği

Kuzenini tüfekle ateş açıp öldüren şüpheli adliyede

Yükleniyor