Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mustafa Bozbey’in öncülüğünde Kuveyt’te temaslarda bulunarak turizm, spor ve yatırım alanlarında iş birliklerini güçlendirecek görüşmeler gerçekleştirdi.

BURSA HABER 24.12.2025 11:04:00 0
Bursa’dan Kuveyt

Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi ve dünyanın önemli destinasyonları arasında yer alması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, uluslararası alandaki tanıtım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın turizm sektör temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Kuveyt’te çeşitli temaslarda bulundu.

 

SPORTİF ALANDA İŞBİRLİĞİ

Programın birinci gününde ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez’i ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra beraberindekilerle birlikte Kuveyt Atletizm Federasyonu yetkililerinden Faisal Hasan Aldasem’le bir araya gelerek federasyonun tesislerinde incelemelerde bulundu. Ardından Kuveyt Olimpiyat Federasyonu Başkanvekili Şeyh Mübarek Faysal Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah ve Kuveyt Olimpiyat Komitesi Genel Müdürü Mohammad Said Alkhalfan’ı ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, sportif alanda hayata geçirilebilecek iş birlikleri ile Kuveyt’ten Bursa’ya gelecek sporculara yönelik planlamaları konuştu.

 

Kuveyt’teki temasların ikinci gününde Kuveyt Hentbol Federasyonu’nu ziyaret ederek Federasyon Başkanı Shebeen Alhajri, Genel Sekreter Gayed Al Adwani, Sayman Khaled Taleb ve Sayman Yardımcısı Meshal Alqabandi ile bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, iki ülkenin hentbol alanındaki mevcut çalışmalarını ve geleceğe yönelik iş birliklerini görüştü.

Kuveyt’in köklü kültürel geleneklerinden olan divaniyelere de katılarak Kuveytli iş insanlarıyla bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, ilk olarak Kuwaiti Hasawi ailesinin, daha sonra önceki dönem Kuveyt Ticaret Bakanı Faisal Abdulrahman Almedlij’in divaniyesine katıldı.

 

 “ORTAK PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”

Bursa’yı sahip olduğu kültürel değerleriyle dünyaya tanıtmak ve turizm potansiyelini artırmak amacıyla çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa ile Kuveyt arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ile kültürel, ekonomik, ticari ve sportif alanlardaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı ve verimli görüşmeler yaptık. Atletizm alanında yakın ve yapıcı bir iş birliği içerisinde bulunduğumuz Kuveyt Atletizm Federasyonu ile önümüzdeki süreçte ortak projeler geliştireceğiz. Karşılıklı bağları daha da güçlendirmeyi; başarılı sporcuların yetişmesine birlikte katkı sunmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

“ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”

Bu kapsamda, Kuveyt Atletizm Federasyonu’na bağlı atletizm takımlarını Ocak ayında Bursa Uluslararası Spor Festivali’nde ağırlayarak iş birliğini somut adımlarla ileriye taşımayı planladıklarını anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Sportif alanda hayata geçirilebilecek iş birlikleri ile Kuveyt’ten Bursa’ya gelecek sporculara yönelik planlamaları ele aldık. Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Spor Festivali’ne Kuveytli sporcuları da davet ettik. Sportif alanda geliştireceğimiz bu iş birliğinin, kültürel bağlarımızın güçlenmesine de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

“BURSA’YA YÖNELİK YATIRIM FIRSATLARINI KONUŞTUK”

Ziyarette, karşılıklı yürütülecek ortak projeler ve sportif değişim programlarıyla hentbol branşında daha başarılı sporcular yetiştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını da vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Program kapsamında Kuveyt’in köklü kültürel geleneklerinden biri olan divaniyelere de katıldık. Bursa’ya yönelik yatırım fırsatları, Kuveytli iş insanlarının beklentileri ve iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık. Bu anlamlı kültürel buluşmaların Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin güçlenmesine önemli katkılar sunacağını inanıyorum” diye vurguladı.

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Yükleniyor