Tarih: 08.12.2015 12:58

BURSA´DAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE 6 TIR YARDIM

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin öncülüğünde toplanan 6 TIR yardım malzemesi, Suriye´deki Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan 6 TIR dolusu yardımı Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi. Başta un olmak üzere, su, erzak, giyim ve battaniye dolusu TIR´ları yolcu etmek için Doğanbey Otoparkı´nda tören düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa her zaman böyle yardım faaliyetlerini sahipleniyor. Başta Bayırbucak Türkmenleri olmak üzere Suriye´deki bütün bölgelere yardımlarımız sürüyor. Bugün de Hayrat Vakfı ile birlikte 6 TIR yardım yola çıkıyor. Kardeşlik zor günlerde belli olur. Bizde kardeş ve dost olduğumuzu Suriye´deki kardeşlerimize her zaman gösteriyoruz. Bir yandan milyonlarca insanı Türkiye´de ağırlarken, bir yandan da Suriye´de üzerlerine bombaların yağdığı dostlarımız, kardeşlerimiz ve akrabalarımıza sahip çıkıyoruz. Savaş bitip, bölgede hayat normale dönene kadar yardımların devam edecek. Çünkü kış mevsiminin gelmesiyle Suriye´deki düşmanın da saldırıları artmaya başladı? diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne katkılarından dolayı teşekkür eden Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Muhammed Bostan, ?Suriye´de bu zulüm başlayalı yardımlarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Buradan giden yardımları oradaki gönüllü arkadaşlarımız gerçekleştiriyor? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —