Tarih: 04.04.2018 19:13

BURSA´DAKİ DARBE GİRİŞİMİ DAVASI

Facebook Twitter Linked-in

Bursa´da FETÖ´cüler yargı önünde hesap vermeyi sürdürüyor.

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hacı Hüseyin Ç ve Ali Y. katıldı. Tutuklu sanıklar Akkuş ile eski rütbeli askerler Yılmaz G, Hakan K, Ali Ç, Kemal Ş, Ertuğrul Y, Murat Y, Ayhan Ş, Erkan D, Mustafa E, İbrahim Ç. ve Duran D. ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu. Tutuksuz sanık Ali B. ve Bilal D. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklarla avukatları, tanık beyanlarına karşı savunmalarında, aleyhte olan beyanları reddederek tahliyelerini istedi.

Sanıklardan Yılmaz G. ise savunmasında, 15 Temmuz akşamı eşi ve çocuklarıyla şarkıcı Hadise´nin Bursa´daki bir alışveriş merkezinde verdiği konseri izlediğini, dolayısıyla darbe girişiminden haberi olmadığını belirterek, Hadise´nin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında tutuklu sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık Akkuş´un "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 10 ila 15 yıl arasında, diğer tutuklu sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5 ila 10 yıl arasında hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Cumhuriyet savcısı ayrıca tutuksuz sanıkların beraatını istedi.

Mahkeme heyeti verilen aranın ardından, şarkıcı Hadise´nin tanık olarak dinlenmesine mevcut dosya kapsamında gerek olmadığına, sanıkların tutukluluk ve adli kontrol hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen bir diğer davada ise mahkeme heyeti, FETÖ üyesi olmakla suçlanan 9 iş adamına silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan en üst sınırdan 8´er yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Tutuksuz yargılanan 3 iş adamı da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


/kanal16haber.com/2018-4/4/200107476b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —