Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir hedefiyle 50 bin araçlık otopark ve 500 yeni otobüs yatırımı müjdesi verdi.

Bursa
BURSA HABER 19.03.2024 10:41:00 0

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir hedefi doğrultusunda yeni dönem projelerini açıkladı. Aktaş, artan araç sayısıyla her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç haline gelen otopark kapasitesini 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını söyledi.

50 bin araçlık otopark ve e-otopark uygulaması

Toplamda 50 bin araçlık otopark yatırımıyla Bursa'nın otopark sorununu büyük ölçüde çözeceklerini belirten Aktaş, “İlçelerimizde de bu kapsamda otopark kapasitelerini arttıracağız. Bunun yanında e-otopark uygulaması ve elektrikli araç şarj istasyonlarını yaygınlaştıracağız. Oluşturduğumuz kapasiteyle mevcut kapasitenin birlikte yönetimini akıllı çözümler sağlayarak modern şehrin bir gereğini daha kalıcı şekilde yerine getirmiş olmayı hedefliyoruz” dedi.

500 yeni otobüs ve elektrikli otobüs dönemi

Toplu taşıma filosunu da güçlendireceklerini kaydeden Aktaş, “Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip şehrimizde artacak kapasite ve oluşacak yeni hatlar da göz önünde bulundurularak 500 yeni otobüs kazandıracağız. Geçtiğimiz günlerde iki elektrikli otobüsü bünyemize katarak elektrikli otobüs dönüşüm sürecini başlattık. Bu dönüşüme Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ayak uydurmak zorundayız. Ulaşan Bursa için canla başla daha fazlası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Yenilikçi metro hatları ve yol çalışmaları

Aktaş, ulaşımda konforu artırmak için yenilikçi metro hatları ve yol çalışmaları da yapacaklarını belirterek, “Karayolları koridorlarıyla trafik akıcı hale geliyor. Yeni kavşaklar ve bağlantı yollarıyla ulaşım düğümleri çözülüyor” dedi.