Bursa'da Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu gerçekleştirildi

Bursa'da Türkiye Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği tarafından Uluslararası Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu öncesinde Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu yapıldı.

SAĞLIK 7.02.2024 16:43:00 0
Bursa

Uludağ Üniversitesi Anatomi Laboratuvarı'nda Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hayati Aygün'ün başkanlığında gerçekleştirilen "Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu"na Almanya, Fransa, İsveç, Güney Kore, Irak, Hindistan, Bulgaristan, Mısır, Güney Afrika, Tunus, Endonezya, Yunanistan olmak üzere 20'den fazla ülkeden konuklar katıldı.

Aygün, yaptığı açıklamada, gelişen teknikler ve teknoloji sayesinde omurga cerrahisindeki operasyonların yüzde 90'ını endoskopik yöntemle kapalı cerrahi şeklinde yapabildiklerini bildirdi.

Sonuçların son derece etkili olduğunu dile getiren Aygün, "Bu tekniğimizi ülkemizden ve 20'den fazla farklı ülkeden katılan cerrah meslektaşlarımıza öğretebilmek için bu kursu düzenledik. Bu kurs, katılımcı ülke sayısı açısından, içeriği açısından ve devamında düzenlenecek sempozyumla olan kombinasyonu açısından ülkemizde bir ilk olacak." diye konuştu.

Prof. Dr. Aygün, Uludağ Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri kursta ameliyathane ortamı oluşturduklarına değinerek, "Uzman hekimler kurs sayesinde direkt bir hastada uyguladıkları şekliyle tekniği öğrenecekler. Eğitimcilerin her biri konusunda oldukça tecrübeli ve uzman konumunda bulunuyor. Ulusal ve uluslararası eğitimcilerden oluşan bu grup tarafından verilen eğitim katılımcılara oldukça faydalı oldu." ifadelerini kullandı.

Kursun ardından 9-10 Şubat'ta Uluslararası Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu gerçekleştirilecek.


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Bursa’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Leman dergisinin karikatürüne Bursa’dan tepki yağdı

Bursa’da konkordato zinciri sürüyor: 4 şirket daha konkordato istedi!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonu; Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı da gözaltında

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı ilaç geri ödeme kapsamında!

Bursa’da 7 araç birbirine girdi

Leman'ın provokasyonuna tepki çığ gibi büyüdü

Borcunu ödemeyen “Lyon” gibi gider!

Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk kattı

A Parti İl Başkanı Fikret Aslan İsmetiye'de yangına müdahale etti

Mustafa Bozbey: “CHP kişisel çıkarların üzerindedir”

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Risk primimiz düşüyor, TL'ye güven yükseliyor"

Erkan Aydın: “Bu dava anayasa’ya müdahaledir”

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

Kriz, kaos, Kılıçdaroğlu: Yeni senaryonun kodları

Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi

Bursa’da siyaset, yargı ve iş dünyasını buluşturan nikah!

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

Yıldırım'da gençliğe yatırım: Spor ve gelecek aynı çatıda

Bilal Erdoğan: "Yaşadığımızın dönemin en büyük hastalığı her şeyin değersizleşmiş olması"

Yükleniyor