Bursa'da girişimcilere destek: B-CUBE yeni başvuruları kabul ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin girişimcilere destek olmak için hayata geçirdiği B-CUBE Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi'nde yeni girişimci başvuruları kabul edilmeye başladı.

Bursa
BURSA HABER 21.02.2024 12:39:00 0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehircilik alanında sürdürülebilir insan kaynağının yetiştirilmesi ve yerli milli teknoloji üretilmesi amacıyla B-CUBE Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi'ni kurdu. Merkez, girişimcilere bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki kapasitelerini geliştirerek hem Bursa hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları için destekleyici bir ortam sunuyor.

B-CUBE'nin sunduğu hizmetler:

  • İş Geliştirme Programları: Girişimcilerin iş modellerini geliştirmelerine, pazarlama ve satış stratejileri oluşturmalarına ve yatırımcı bulmalarına yardımcı olacak eğitimler ve danışmanlık hizmetleri.
  • Ticarileştirme ve Yatırım Destek Çalışmaları: Girişimlerin ürün veya hizmetlerini pazara sunma ve yatırımcı çekme konusunda destekleyici çalışmalar.
  • Ürün Deneyimleme Sahnesi: Girişimlerin ürün veya hizmetlerini test etme ve geliştirme imkanı bulacakları bir ortam.

Başvuru şartları:

  • Girişimcilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması veya oturma iznine sahip olması.
  • Girişimin akıllı şehircilik dikey alanlarından birinde faaliyet göstermesi.
  • Girişimin en az bir MVP (Minimum Viable Product) veya prototipe sahip olması.
  • Girişim ekibinin en az iki kişiden oluşması.

Başvurular nasıl yapılır?

B-CUBE Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi'ne başvurular bcube.org.tr web sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Başvurular 31 Mart 2024 tarihine kadar kabul edilecektir.

B-CUBE ile Bursa akıllı şehircilikte öncü oluyor

B-CUBE Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi, Bursa'yı akıllı şehircilik alanında bir merkez haline getirmeyi ve girişimcilerin inovatif fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.