Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde freni arızalanan bir otobüs, önce park halindeki bir minibüse, ardından bir apartmanın demir korkuluklarına çarparak durabildi. Kazada yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Bursa
BURSA HABER 27.03.2024 12:25:00 0

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde meydana gelen kazada, freni arızalanan bir otobüs, önce park halindeki bir minibüse, ardından bir apartmanın demir korkuluklarına çarparak durabildi. Kazada yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, İbrahim İ. (45) idaresindeki 16 S 5310 plakalı otobüs, Namazgah Mahallesi Işıklar Caddesi'nden Çelebi Mehmet Bulvarı'na doğru seyrediyordu. Sürücünün seyir halindeyken fark ettiği fren arızası nedeniyle otobüsü kontrol altına alamadığı öğrenildi.

Kontrolden çıkan otobüs önce park halindeki 16 VL 668 plakalı panelvan minibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs de bir park halindeki başka araca çarptı. Otobüsten çıkan sürücü, aracı durdurmak için büyük çaba gösterdi.

Kontrolden çıkan otobüs, bir apartmana birkaç metre kala demir korkuluklara çarparak durabildi. Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken, park halindeki 3 araçta maddi hasar meydana geldi.

Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından kaza yapan otobüs, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Polis ekipleri, kaza ile ilgili inceleme başlattı.