Bursa'da artık denizden de ulaşım var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in seçim vaadi olan "Körfez Seferleri" bugün itibariyle başladı.

BURSA HABER 13.07.2024 15:17:00 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır konuşulmasına rağmen hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımını, ‘Körfez Seferleri’ni Mudanya’dan başlatarak hayata geçirdi. Bursa’nın denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu seferleri hayal etmiştik. Şimdi gerçeğe dönüştü. Bugün seferler ücretsiz yapılacak. Bursalıların körfez seferlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Modern teknelerle haftanın üç günü sefer
Deniz ve göllere toplam 277 kilometre kıyısı bulunan Bursa’nın sahil kenti özelliğini öne çıkartmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım vizyonunu ortaya koyarak önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımı, ‘Körfez Seferleri’ projesiyle hayata geçirildi.

 

 BURULAŞ tarafından Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında yapılacak seferlerle, vatandaşlar hem denizin keyfini çıkartarak hem de zamandan tasarruf ederek seyahat edebilecek. 458 kişi kapasiteli modern teknelerle yapılacak deniz ulaşımı, her hafta Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek.


Mudanya BUDO İskelesi’nde düzenlenen açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Büyükşehir Belediye bürokratları, meclis üyeleri, esnaf teşkilatlarının üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“Hayal ettiğimiz gün geldi çattı”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önemli bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2019’da bu konuyu gündeme getirdiklerini, seçim sürecinde kıyılarda yaptıkları ziyaretlerde körfez seferleri için çok fazla talep aldıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nasip oldu. O da bugünmüş. Vatandaşın seyahat etmesinin yanında her iki ilçede de ekonomik anlamda hareketlilik olacağına, esnafın da bu projeyle yüzünün güleceğine inanıyorum. Bursa doğal güzelliklerinin yanı sıra denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisidir. Bugün bu heyecanı hep birlikte yaşamının mutluluğunu yaşıyorum. Bu seferleri hayal etmiştik. Hayal ettiğimiz gün geldi çattı ve gerçeğe dönüştü” diye konuştu.




 

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Yükleniyor