Bursa'da artık denizden de ulaşım var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in seçim vaadi olan "Körfez Seferleri" bugün itibariyle başladı.

BURSA HABER 13.07.2024 15:17:00 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır konuşulmasına rağmen hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımını, ‘Körfez Seferleri’ni Mudanya’dan başlatarak hayata geçirdi. Bursa’nın denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu seferleri hayal etmiştik. Şimdi gerçeğe dönüştü. Bugün seferler ücretsiz yapılacak. Bursalıların körfez seferlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Modern teknelerle haftanın üç günü sefer
Deniz ve göllere toplam 277 kilometre kıyısı bulunan Bursa’nın sahil kenti özelliğini öne çıkartmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım vizyonunu ortaya koyarak önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımı, ‘Körfez Seferleri’ projesiyle hayata geçirildi.

 

 BURULAŞ tarafından Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında yapılacak seferlerle, vatandaşlar hem denizin keyfini çıkartarak hem de zamandan tasarruf ederek seyahat edebilecek. 458 kişi kapasiteli modern teknelerle yapılacak deniz ulaşımı, her hafta Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek.


Mudanya BUDO İskelesi’nde düzenlenen açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Büyükşehir Belediye bürokratları, meclis üyeleri, esnaf teşkilatlarının üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“Hayal ettiğimiz gün geldi çattı”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önemli bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2019’da bu konuyu gündeme getirdiklerini, seçim sürecinde kıyılarda yaptıkları ziyaretlerde körfez seferleri için çok fazla talep aldıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nasip oldu. O da bugünmüş. Vatandaşın seyahat etmesinin yanında her iki ilçede de ekonomik anlamda hareketlilik olacağına, esnafın da bu projeyle yüzünün güleceğine inanıyorum. Bursa doğal güzelliklerinin yanı sıra denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisidir. Bugün bu heyecanı hep birlikte yaşamının mutluluğunu yaşıyorum. Bu seferleri hayal etmiştik. Hayal ettiğimiz gün geldi çattı ve gerçeğe dönüştü” diye konuştu.




 

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Yükleniyor

loading