Bursa’da 8 yıldır süren mağduriyet: Ev sahipleri sahte sözleşmelerle aldatıldı

192 tapu sahibi ile anlaşan bir müteahhit, 2 yıl içinde tamamlaması gereken 10 blok ve 428 dairelik projeyi hâlâ teslim etmedi. Projenin yalnızca yüzde 59'u tamamlanırken, birçok hak sahibi mağduriyet yaşıyor.

GÜNDEM 15.01.2025 13:47:00 0
Bursa’da 8 yıldır süren mağduriyet: Ev sahipleri sahte sözleşmelerle aldatıldı

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi’nde, 8 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan projede büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Proje kapsamında 192 tapu sahibi ile anlaşan bir müteahhit, 2 yıl içinde tamamlaması gereken 10 blok ve 428 dairelik projeyi hâlâ teslim etmedi. Projenin yalnızca yüzde 59'u tamamlanırken, birçok hak sahibi mağduriyet yaşıyor.

 

 

Mahkeme kararı ile sözleşmesi feshedilen müteahhit, iddialara göre projeden çekilmek yerine, hak sahiplerini sahte sözleşmelerle zor durumda bırakarak evlerini satmaya zorladı. Dairelerin başkalarına satıldığı ve bazı mağdurların tehdit edildiği de öne sürüldü.

“8 Yıldır Bekliyoruz”

Adliye önünde toplanan hak sahipleri, seslerini duyurabilmek için basın açıklaması yaptı. Mağdurlar, 2 yıl içinde teslim edilmesi gereken projede yıllardır çözüm üretilmemesinden şikâyet ederek şu ifadeleri kullandı:
“192 hak sahibi olarak arazimizi, yasal çerçevede bir müteahhide verdik. Ancak geçen 8 yılda, projeyi teslim etmek yerine dairelerimize ilişkin sahte işlemlerle mağdur ediliyoruz. İnsanlar kendi dairelerine zorla geçti; pek çoğu yıllardır kirada yaşamaya devam ediyor.”

Bazı mağdurlar ise şöyle konuştu:
“Defalarca resmi kurumlara şikayette bulunduk. CİMER’e, Çevre Müdürlüğü’ne, belediyeye dilekçe verdik. Ancak yıllardır bir sonuç alamıyoruz. Haklarımızı koruyacak bir merci istiyoruz. Evlerimizi geri istiyoruz.”

Süreç Mahkemede Çözülecek

Mahkeme tarafından sözleşmesi feshedilen müteahhidin projeyi bırakması sonrası, inşaatın tamamlanması için başka bir müteahhidin çalışmaya başladığı öğrenildi. Ancak mağduriyetlerin ve taraflar arasındaki ticari uyuşmazlıkların çözümü için hukuki süreç devam ediyor.

Yetkililerin yaşanan sorunlara dair çözüm üretmesi gerektiğini dile getiren hak sahipleri, adalet talebinde ısrarcı. Mağduriyetin boyutu ve sahte işlemlerle ilgili iddialar ise yargıya taşınmış durumda.

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor