BURSA´DA RİZE GÜNLERİ COŞKUSU

YÖRESEL ÖZELLİKLER TAŞIYAN BURSA RİZE GÜNLERİ RİZE´Yİ BURSA´YA TAŞIYOR. BU YIL BURSA´DA İLKİNİN DÜZENLENDİĞİ ETKİNLİĞE İSE VATANDAŞLARDAN İLGİ BÜYÜK.

BURSA´DA RİZE GÜNLERİ COŞKUSU
/kanal16haber.com/2016-3/11/202523749b.mp4
YAŞAM 11.03.2016 19:42:46 0

 

Osmangazi  Merinos Atatürk Kültür Merkezi´nde bu yıl ilkinin düzenlediği Rize Günleri  başladı.

El emeği göz nuru el işlerinin sergilendiği, tulum seslerinin eşliğinde yöresel yemeklerin yapıldığı etkinliğe vatandaşlardan ilgi büyüktü.

Etkinliğe Vali Münir Karaloğlu´nun yanı sıra, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu  ve çok sayıda  Rize ve Bursadan  vatandaş katıldı.

Vali Münir Karaloğlu  Rize´nin insanının çalışkan ve vatansever olduğunu vurgulayarak vatandaşlara Rize Günlerine mutlaka gelmelerini söyledi.

 

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise Rize ile Bursa´nın kardeş şehir olduğunu söyleyerek tüm vatandaşları düzenledikleri fuara davet etti.

 

Etkinlikte  konuşan bir diğer isim ise Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu göreve geldikleri günden beri Rize kültürünü Bursa´da yaşatmak adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti.