BURSA´DA KULİSLER ADAY İSİMLERİYLE ÇALKALANIYOR

Bütçe maratonu bitti,aday maratonu sürüyor

BURSA´DA KULİSLER ADAY İSİMLERİYLE ÇALKALANIYOR
/kanal16haber.com/2018-12/24/191106854b.mp4
SİYASET 24.12.2018 19:06:58 0

BÜTÇE MARATONU BİTTİ, ADAY MARATONU SÜRÜYOR

Meclis´te bütçe maratonunu noktalayan partiler, aday belirleme çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyor.

Mart 2019 seçimleri öncesi büyükşehir belediye başkan adaylarının büyük bir kısmını açıklayan AK Parti´de gözler ilçe belediye başkanlıklarına çevrildi.

Gerçekleştirilen son çalışmalarla birlikte AK Parti´nin ilçe adaylarıyla ilgili mesaisini yüzde 90 civarında tamamladığı ifade edildi.

BURSA´DA KULİSLER ADAY İSİMLERİYLE ÇALKALANIYOR

Aday enflasyonunun yaşandığı Bursa´da hiç kuşkusuz Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl adaylarının kimler olacağı büyük merak konusu oldu.

OSMANGAZİ´DE DÜNDAR İLE YOLA DEVAM MI EDİLECEK?

Kulislerde, Bursa´nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi´de 10 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Mustafa Dündar´ın görevine devam edeceği belirtiliyor.

Ancak Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın masasında Osmangazi için eski Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ile iş adamı Mehmet Yetim´in de isimlerinin olduğu konuşuluyor.

YILDIRIM´DA İKİ İSİM DİKKAT ÇEKİYOR

Yıldırım´da ise Mart 2019 seçimlerine giderken 2 isim ön plana çıkıyor.

10 ismin adaylık için müracaat ettiği ilçede doğal aday olan mevcut Başkan İsmail Hakkı Edebali ile bir dönem Yıldırım Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Mücahit Alkan´ın isimleri geçiyor.

NİLÜFER´DE HEDEF İLÇEYİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRMAK

AK Parti´nin Bursa´daki öncelikli hedeflerinden biri ise yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi´nin elinde bulunan Nilüfer´i AK belediyecilikle tanıştırmak.

Bunun için Nilüfer´de aday gösterilecek isim üzerinde büyük titizlikle duruluyor.

Aday adaylığı başvurusu yapan Alpaslan Yıldız´ın adı kulislerde bir adım öne çıkarken, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olan Celil Çolak´ın adı da yine Nilüfer için geçiyor.

İNEGÖL´DE ANKETLERDE ALPER TABAN ÖNDE ÇIKIYOR

16 ismin aday adaylık başvurusu yaptığı Türkiye´nin mobilya başkenti İnegöl de yine genel merkezin üzerinde durduğu ilçelerin başında yer alıyor.

Yavuz Uğurdağ, Bülent Temelli ve Nedim Bayram´ın isimleri İnegöl için dillendirilirken, anketlerde ise mevcut başkan Alper Taban´ın adı bir adım öne çıkıyor.

Alinur Aktaş´ın yerine göreve İnegöl Belediye Başkanlığı görevine getirilen Alper Taban´ın bir dönem daha ilçeyi yöneteceği ifade ediliyor.