Bursa’da endüstriyel yemek sektöründen gastronomi hamlesi

Bursa’nın zengin gastronomi mirası, Endüstriyel Yemek Sektörü tarafından hayata geçirilen bir çalışma ile yeniden canlanıyor.

BURSA HABER 17.05.2024 13:28:00 0
Bursa’da endüstriyel yemek sektöründen gastronomi hamlesi

Bursa’nın zengin gastronomi mirası, Endüstriyel Yemek Sektörü tarafından hayata geçirilen bir çalışma ile yeniden canlanıyor. Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez önderliğindeki bu girişim, şehrin eşsiz lezzetlerini koruma ve tanıtma hedefiyle önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Dönmez, Bursa’nın özgün yemek kültürünü endüstriyel yemek sektörü standartlarına uygun hale getirerek, okul ve iş yerlerinde bu lezzetleri sunmayı amaçladıklarını belirtti. 

Gastronomi kenti Bursa 
Başkan Coşkun Dönmez, Bursa’nın gastronomi kenti kimliğine vurgu yaparak, özel lezzetlerin ekonomik açıdan endüstriyel yemek sektörü için uygun hale getirilerek, şehrin gastronomi değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve yaşatılması amacını taşıdıklarını ifade etti. Dönmez, "Bursa’nın zengin gastronomi değerlerini endüstriyel yemek sektörü aracılığıyla tanıtmaya ve desteklemeye kararlıyız. Bursa’nın ruhunu yaşatan, havasını soluyan, kalbi Bursa için atan ve yolu Bursa’dan geçen herkesin bu mirasa katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla projemizi başlatıyoruz" şeklinde konuştu. 

Özel lezzetler 
Bursa’nın yöresel mutfağındaki eşsiz tatların nesiller boyunca korunduğunu ve aktarıldığını vurgulayan Coşkun Dönmez, Bursa Kebabı, İnegöl Köfte, Pideli Köfte, Cantık, Etli Kereviz, Muradiye Çorbası, Kemalpaşa Tatlısı, Sütlü Kadayıf, Kestane Şekeri, Düğün Helvası, Süt Helvası gibi özel yemeklerin bu lezzetler arasında yer aldığını belirtti. Başkan Dönmez, bu lezzetleri ve tatlıları menülerinde dönem dönem kullandıklarını ancak daha sık kullanmak için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Bu yöresel tatların endüstriyel yemek sektörü için uygun hale getirilmesi, Bursa’nın gastronomi mirasının daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik" dedi. 
 


Bursa'da barınaktan ayı kaçtı

Firar eden ayı için camilerden anons yapıldı

Başkan Aydın’dan Tuğgeneral Tataroğlu’na hayırlı olsun ziyareti

Bursa’da sokak köpeklerine ücretsiz aşı desteği

Mudanya’da motosiklet kazası:1 kişi hayatını kaybetti

Ateşkes tehlikeye girdi

Bursa'da anlamlı Müzik Festivali

“Hastalık Hastası” İnegöl’de tiyatro severlerle buluştu

Başkan Yılmaz, gençleri kütüphanede ziyaret etti

Yenişehir’de geçici işçilere tam zamanlı çalışma müjdesi

Stajyer öğrenci transpaletin altında kaldı

Velilerden ders kitabı ücreti alınamayacak

Uludağ otellerde %50, kayak derslerinde %40 indirim!

Türkiye Adalet Akademisi Kanunu teklifi TBMM'de!

Bursa firmaları taklit ürün listesinde

"Karne zili" yarıyıl tatili için çalıyor

Gemlik Belediye Başkanının sosyal medya hesabı hacklendi!

SİBERAĞ-15 Operasyonu: 21 şüpheli yakalandı

Erdoğan: "Gazze’nin yiğit evlatlarını ve kahraman halkını selamlıyoruz"

Gazze’de ateşkes sağlandı

Bursa'da saatlerce su kesintisi

Kahvaltı sofrasında katliam

Payitaht Çarşı’da dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 8 yıldır süren mağduriyet: Ev sahipleri sahte sözleşmelerle aldatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'de kazanan 85 milyon

Keles’te ata toprakları elden gidiyor

Hangi şehre hangi tarihte hızlı tren gelecek?

Osmangazi’de iş dünyasıyla ortak projeler dönemi

Osmangazili çocuklar için yarıyıl şenliği

Atatürk Stadyumu'ndaki tel örgüler kaldırılacak

Yükleniyor