Bursa su altyapı teknolojileriyle Türkiye’ye örnek

Başkan Bozbey: “Kayıp kaçak oranı düştükçe maliyetler de düşecek”

BURSA HABER 18.07.2024 15:33:00 0
Bursa su altyapı teknolojileriyle Türkiye’ye örnek

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ’ye bağlı faaliyet gösteren Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (SCADA) Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Bozbey, “BUSKİ’nin kayıp kaçak oranı yüzde 19 seviyesine indirildi. Kayıp kaçak oranlarını düşürdükçe maliyetlerimiz de düşecek. Bu da Bursalılara artı olarak yansıyacak” dedi.

BUSKİ’ye bağlı olarak çalışan ve Bursa’nın su altyapısını dijital sistemlerle yöneten SCADA, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ağırladı. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’in de yer aldığı ziyarette, SCADA sistemi ve kurumun işleyişi hakkında Başkan Mustafa Bozbey'e sunum yapıldı. Başkan Bozbey daha sonra SCADA bölümlerini gezerek çalışanlarla sohbet etti.

“Kayıp kaçak oranı yüzde 19”
BUSKİ’ye bağlık Veri Tabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemi (SCADA) Merkezi’nde 1004 tesisin izlendiğini ve yönetildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, arızalara veya sıkıntılı noktalara merkezden anında müdahale edilebildiğini belirtti. Elektrik üretim ve tüketimlerinin de merkezden takip edildiğini ifade eden Başkan Bozbey, “1004 tesisimize anında müdahale ederken, kayıp kaçak oranlarını SCADA Merkezi’nden takip edebiliyoruz. Çalışmalar neticesinde BUSKİ’nin kayıp kaçak oranı yüzde 19 seviyesine indirildi. Kayıp kaçak oranının diğer şehirlerden daha düşük olmasının sebebi, SCADA Merkezi’nin güçlü ve doğru bir şekilde çalışmasıdır. Sürekli izleyerek oralara müdahale edebilecek bir formasyonun olmasıdır. Önümüzdeki süreçte hedefimiz, kırsalda da ilçelerde de kayıp kaçak oranlarını azaltacak sistemi yaygınlaştırmak ve takibini daha kolay hale getirmektir. Kayıp kaçak oranlarını düşürdükçe maliyetlerimiz de düşecek. Bu da Bursalılara artı olarak yansıyacak. Onun için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Başkan Bozbey’den tasarruf çağrısı
Bursalıların tüm hatların güvence içerisinde olduğunu ve sistemin sürekli takip edildiğini bilmelerini isteyen Başkan Mustafa Bozbey, “Ayrıca Bursalılardan bir isteğimiz var. Yaz aylarında su tüketimi artacaktır ama özellikle sulama konusunda daha dikkatli ve hassas olmalarını istiyoruz. Suyu tasarruflu kullanmalarını arzuluyoruz. Yaz aylarını yüksek sıcaklık seviyelerinde geçiriyoruz. Barajlarımızda doluluk oranını yeterli görüyoruz ama yarın ne olacağını bilmiyoruz. Bursalıların suyu tasarruflu kullanmasını istiyorum” dedi.

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Yükleniyor