Bursa Festivali’nde ‘Caz’ ve ‘Eski Müzik’ gecesi

Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu.

KÜLTÜR SANAT 29.07.2024 12:36:00 0
Bursa Festivali’nde ‘Caz’ ve ‘Eski Müzik’ gecesi

 Yıldırım Cazibe Merkezi’nde ise ‘Eski Müzik’ projesi kapsamında bir araya gelen Erkan Oğur, Coşkun Karademir ve Derya Türkan sahne aldı.

"Cazın Prensesi" olarak anılan Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV tarafından Atış Grup sponsorluğunda bu yıl 62.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali’nde müzikseverlerle buluştu. Konserde piyano performansının yanı sıra dünyada büyük bir üne kavuşmasını sağlayan Azerbaycan şarkılarını etnik caz stilinde seslendiren Zadeh, hayranlarından büyük ilgi gördü. Zadeh, konsere özel repertuvar hazırladığını ve konuşmaktansa çalmayı tercih ettiğini söyledi.
Uzakdoğu halk müziğini caz ile harmanlayarak, Klasik Batı Müziği tarzında yorumlayan sanatçıya konserde Vusal İskenderzade (Tar), İskender Alasgarov (Davul), Ruslan Huseynov (Bas) eşlik etti. Caz ve Uzakdoğu halk müziklerini klasik batı müziği tarzında yorumlayan Zadeh, sadece piyano virtüözitesiyle değil, güçlü sesiyle de dinleyicileri adeta büyüledi.


Konserin bir bölümünde sanatçı, oğlu Ramız Han'ı da sahneye davet etti. Annesinin sevilen bestelerini icra eden Ramız Han'ın performansı izleyicilerden beğeni aldı. Ramız Han ayrıca annesi Aziza Mustafa Zadeh ile birlikte dedesi Vakıf Mustafazade’nin eserlerini de seslendirdi.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik, sanatçıya büyüleyici gece için teşekkür ederek festival plaketini sundu.

 

Eski Müzik, Yıldırım’da sanatseverleri mest etti.


Bu arada Bursa Festivali’nde gecenin diğer programı ise Erkan Oğur, Coşkun Karademir ve Derya Türkan’ı bir araya getiren ‘Eski Müzik’ projesiydi. Yıldırım Cazibe Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan üç usta sanatçı, kadim Anadolu müziğini daha önce benzeri görülmemiş biçimde yorumlayarak, müzikseverlerin beğenisine sundu. Asırlar boyunca sadece bu topraklara değil her coğrafyaya ayrı telden dokunmuş sesler, üç ustanın rehberliğinde Bursa Festivali’nde buluştu. İstanbul kemençesini hem klasik hem de yeni eserlerle dünyanın her yerine duyuran Derya Türkan, unutulmaz eserlerine sazıyla ve sözüyle kendi izini katan Erkan Oğur, hazırladığı birçok projeyle Anadolu müziğini uluslararası sahnelere taşıyan Coşkun Karademir, Bursalı sanatseverleri adeta mest etti.

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Yükleniyor