Bursa Festivali’nde ‘Caz’ ve ‘Eski Müzik’ gecesi

Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu.

KÜLTÜR SANAT 29.07.2024 12:36:00 0
Bursa Festivali’nde ‘Caz’ ve ‘Eski Müzik’ gecesi

 Yıldırım Cazibe Merkezi’nde ise ‘Eski Müzik’ projesi kapsamında bir araya gelen Erkan Oğur, Coşkun Karademir ve Derya Türkan sahne aldı.

"Cazın Prensesi" olarak anılan Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV tarafından Atış Grup sponsorluğunda bu yıl 62.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali’nde müzikseverlerle buluştu. Konserde piyano performansının yanı sıra dünyada büyük bir üne kavuşmasını sağlayan Azerbaycan şarkılarını etnik caz stilinde seslendiren Zadeh, hayranlarından büyük ilgi gördü. Zadeh, konsere özel repertuvar hazırladığını ve konuşmaktansa çalmayı tercih ettiğini söyledi.
Uzakdoğu halk müziğini caz ile harmanlayarak, Klasik Batı Müziği tarzında yorumlayan sanatçıya konserde Vusal İskenderzade (Tar), İskender Alasgarov (Davul), Ruslan Huseynov (Bas) eşlik etti. Caz ve Uzakdoğu halk müziklerini klasik batı müziği tarzında yorumlayan Zadeh, sadece piyano virtüözitesiyle değil, güçlü sesiyle de dinleyicileri adeta büyüledi.


Konserin bir bölümünde sanatçı, oğlu Ramız Han'ı da sahneye davet etti. Annesinin sevilen bestelerini icra eden Ramız Han'ın performansı izleyicilerden beğeni aldı. Ramız Han ayrıca annesi Aziza Mustafa Zadeh ile birlikte dedesi Vakıf Mustafazade’nin eserlerini de seslendirdi.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik, sanatçıya büyüleyici gece için teşekkür ederek festival plaketini sundu.

 

Eski Müzik, Yıldırım’da sanatseverleri mest etti.


Bu arada Bursa Festivali’nde gecenin diğer programı ise Erkan Oğur, Coşkun Karademir ve Derya Türkan’ı bir araya getiren ‘Eski Müzik’ projesiydi. Yıldırım Cazibe Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan üç usta sanatçı, kadim Anadolu müziğini daha önce benzeri görülmemiş biçimde yorumlayarak, müzikseverlerin beğenisine sundu. Asırlar boyunca sadece bu topraklara değil her coğrafyaya ayrı telden dokunmuş sesler, üç ustanın rehberliğinde Bursa Festivali’nde buluştu. İstanbul kemençesini hem klasik hem de yeni eserlerle dünyanın her yerine duyuran Derya Türkan, unutulmaz eserlerine sazıyla ve sözüyle kendi izini katan Erkan Oğur, hazırladığı birçok projeyle Anadolu müziğini uluslararası sahnelere taşıyan Coşkun Karademir, Bursalı sanatseverleri adeta mest etti.

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Osmangazi’den hafta sonu vezne hizmeti

İznik, Papa’yı ağırlamaya hazır

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Yükleniyor