Bursa Belediyeleri Yıldırım'da bir araya geldi

Birlik Başkanı Oktay Yılmaz, “Sorunlara çözüm arayan değil, ilham veren bir yapı kurmaya kararlıyız” dedi. Toplantıda yeni encümen ve komisyon üyeleri seçildi, iş birliği protokolleri için yetki verildi.

BURSA HABER 28.05.2025 15:17:00 0
Bursa Belediyeleri Yıldırım

Bursa Belediyeler Birliği Meclisi’nin 2025 yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Yıldırım Belediyesi ev sahipliğinde Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Oktay Yılmaz başkanlık etti.

Toplantıda birlik üyeleri, gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Encümen Üyeliği ve Plan Bütçe Komisyonu Üyelikleri için yapılan seçimler de toplantının önemli gündem başlıkları arasında yer aldı.

Encümen ve Komisyon Üyeleri Belirlendi

Yapılan seçim sonucunda Bursa Belediyeler Birliği Encümen Üyeliğine; Oktay Yılmaz (Yıldırım), Alper Taban (İnegöl), Ferhat Erol (Kestel), Mustafa Işık (Gürsu), Kağan Mehmet Usta (İznik), Bekir Aydın (Orhangazi), Ali Osman Tayır (Orhaneli) ve Ali Doğru (Keles) seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine ise Osman Şahin, Murat Tunç Bircan, İbrahim Türkan, Ali Ekber Can ve Haşim Yoldaş getirildi. Ayrıca 2024 mali yılı bütçe kesin hesabı da meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Başkan Yılmaz’a Protokol Yetkisi Verildi

Toplantıda, birlik ile belediyeler, kamu kurumları ve mahalli idare birlikleri arasında kültür, sanat, spor, eğitim ve benzeri alanlarda iş birliği yapılması amacıyla protokol imzalanması için Başkan Oktay Yılmaz’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Birliğin yeni merkezi adresi olarak Karaağaç Mahallesi, Eşrefiler Caddesi No:49’da bulunan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nin belirlenmesi de yine oy birliğiyle karara bağlandı.

Başkan Yılmaz: “Yarını inşa etmek için çalışıyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Oktay Yılmaz, geride kalan bir yıllık sürede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Birlikte yönetim, ortak akıl ve sürdürülebilir belediyecilik ilkeleriyle önemli adımlar attık” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Günü kurtarmak için değil, yarını inşa etmek için çalışıyoruz. Yerel yönetimi bugünün ihtiyaçlarıyla değil, yarının beklentileriyle yeniden tanımlıyoruz. Birliğimizi sadece sorunlara çözüm arayan değil, ilham verici modeller üreten bir yapıya dönüştürmeye kararlıyız. Dijitalleşmeden çevresel sürdürülebilirliğe, ortak projelerden kurumsal kapasite gelişimine kadar her alanda çıtayı yükseltmek istiyoruz.”

Yılmaz, konuşmasının sonunda destek veren tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve birlik personeline teşekkür etti.

 

Düğünlerinde final maçını dev ekrandan izlediler

1'inci Lige çıkan Vanspor taraftarları sevinç gösterileri yaptı

İstanbul - Beşiktaş’ta kadınların yumruklu kavgası kamerada

Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı: 2 çocuk yaralı

Vanspor FK - Batman Petrolspor / Fotoğraflar

Bursaspor’da orta sahaya takviye: Sefa Narin

Bursaspor, 62’nci yılını meşalelerle kutladı

Böyle kutlama görülmedi, binlerce taraftar geceyi aydınlattı

Özgür Özel: Kasımdan geçi yok yarışalım, millet karar versin

Samsunspor’dan Avrupa kutlaması

Muhtarlığı kazandı, sevincini çiftetelli oynayarak kutladı

İznik’te muhtarlık seçiminde 11 aday yarıştı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıvı Gübre Tesisi’ni hizmete açtı

Samsunspor – Kayserispor maçının ardından

İstanbul - Rus heyeti görüşmeler için İstanbul'a geldi

Uşak’ta 2 otomobil çarpıştı; 7 yaralı

Karabük'te 2 otomobil çarpıştı; 8 yaralı

Sevgilisiyle kaldığı evi yaktı, kaçarken kaza yaptı

Zeytinburnu’nda çıkan yangında 2. kattan atlayan çocuk yaralandı

Kırşehir'de sağanak sele neden oldu; tarım arazileri zarar gördü

DEM Parti Van Milletvekili Dindar, trafik kazasında yaralandı (2)

17 yaşındaki sürücünün kullandığı kamyonet, yol kenarında yürüyen 2 çocuğa çarptı

Samsunspor – Kayserispor: 2 – 1

Samsunspor - Kayserispor / Ek fotoğraflar

Vanspor - Batman Petrolspor / Fotoğraflar

İstanbul - Zeytinburnu’nda 1'inci kattaki yangında bir çocuk komşuların açtığı çarşafa atlayarak yaralandı

Seçimi kazanan muhtar, yakınlarıyla çiftetelli oynadı

Trendyol Süper Lig’de gol kralı Victor Osimhen oldu

Bodrum FK - Beşiktaş / Ek Fotoğraflar

Mersin'de denize giren 3 öğrenciden 2'si boğuldu, 1'inin durumu ağır

Yükleniyor