Bursa sahillerinde görülen ‘kum zambakları’ koruma altında

Bursa sahillerinde görülen ‘kum zambakları’ koruma altında

BURSA HABER 6.08.2024 11:46:28 0
Bursa sahillerinde görülen ‘kum zambakları’ koruma altında
Bursa sahillerinde yetişen ve dünyada nadir rastlanan kum zambakları, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çitlerle çevrilerek koruma altına alındı.
Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından dünyada nadir rastlanması ve neslinin tükenme tehlikesi nedeniyle koruma altına alınan ’kum zambağı’ (Pancratium maritimum), Bursa sahillerinin çeşitli bölgelerinde doğal şekilde yetişiyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında çiçek açarak sahilleri süsleyen kum zambakları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Kum zambaklarının etrafını çitlerle çeviren ve uyarı levhaları koyan ekipler, sahillerin farklı noktalarına da bilgilendirici yazılar asarak nadide bitkilere karşı duyarlılığı arttırıyor. Yetkililer, koruma altındaki bitkileri koparmanın cezasının 387 bin 141 TL olduğunu da hatırlattı.
Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Birliği’nce dünyada nadir rastlanması ve neslinin tükenme tehlikesi nedeniyle koruma altına alınan kum zambaklarının Eğerce Halk Plajı kumsallarında yetiştiğini söyledi. Kumun bir yerden bir yere taşınmasına da kum zambaklarının engel olduğunu belirten Tanrıöver, “Sahil Planlama Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan zambaklarımızın etrafını ahşap çitlerle çevirdik. Hem uyarı levhaları asıyoruz hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. Nadir görülen ve koruma altına alınan zambakların, plajlarımızı kullanan vatandaşlarımız tarafından korunmasını rica ediyoruz” dedi.

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Osmangazi’den hafta sonu vezne hizmeti

İznik, Papa’yı ağırlamaya hazır

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Yükleniyor