Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Bilecik ziyareti

Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Bilecik ziyareti

GÜNDEM 18.12.2023 10:57:49 0
Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Bilecik ziyareti
Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulundan 700 öğrenci Bilecik’in tarihi yerlerini ziyaret etti.
Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ilk olarak Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde bulunan tarihi yerleri gezdi. Yerleşke sorumluları ile Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezen 700 öğrenciye 36 padişahın hayatı anlatıldı. Ardından 1392 yılında Yıldırım Beyazıd tarafından dedesi Orhan Gazi adına yaptırılan tarihi camiyi gezen öğrenciler buraya hayran kaldı. Son olarak Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin kayınpederi ve devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali Türbesi’nde dua eden öğrenciler ardından Söğüt’e geçti.
Burada başta Ertuğrulgazi Türbesi, Kuyulu Mescit olmak üzere tarihi yerleri gezen Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri ’Saygı Nöbet’ değişimini pür dikkat seyretti.

"Tüm misafirlerimizi Bilecik ve Söğüt’e bekliyoruz”
Bilecik Valiliği personeli Engin Beyce, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik ve Söğüt’te ziyaretçileri ağırlamanın mutluluğu ve gayreti içinde olduklarını söyleyerek, "Bu haftaki Bursa Işıklar Yüksekokulu Askeri öğrencilerimizi ağırladık. Takriben 700 kadar kişi ziyarette bulundular. Bizler de onları Bilecik Valiliği himayelerinde Söğüt ve Bilecik’imizde bulunan tarihi ve kültürel yerlerimizi tanıtmaya gayret ettik. Söğüt’te Ertuğrulgazi Türbesi başta olmak üzere, Şeyh Edebali Hazretlerinin de bulunduğu alanda tarihi Orhangazi Camimiz, Padişahlar Şeridimiz ve sinevizyon gösterimizle de onlara ilimizi tanıtım noktasında destek olmaya devam ediyoruz. Tüm misafirlerimizi de bu konuda Bilecik’e ve Söğüt’e bekliyoruz" dedi.

Muhalefet eleştiriyor, iktidar rakamlarla yanıt veriyor

Milletvekili Ahmet Kılıç: “50 yıllık terör belası son buldu”

Bahçeli: “PKK musibeti son bulacak, 47 yıllık kanlı sayfa kapanacak”

Sosyal medyadan tanışıp buluştuğu kişiyi 300 bin TL dolandırdı

Osmangazili Kadınlar tiyatro sahnesinde

Yıldırım Belediyesi’nden gençlere özel festival

Genç yetenek Ahmet Efe Çakmakkaya Bursaspor'da

Eski Papa'dan yeni Papa'ya "İznik" vasiyeti

Amasya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Yılmaz Tunç: Terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız

Fahrettin Altun'dan terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesine ilişkin açıklama

DMM, "Özerk ve federal bir yönetim sağlanacağı" iddiasını yalanladı

Tarım sektörü gençler için cazip hale getiriliyor

Efkan Ala: Terörsüz Türkiye yolunda çok önemli bir eşik aşıldı

Borsa haftaya yükselişle başladı

Ömer Çelik'ten terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesine ilişkin açıklama

Kabine bugün toplanacak

Brent petrol fiyatı haftaya yükselişle başladı

17 ilde dolandırıcılara operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Pkk kendisini feshettiğini duyurdu

Genç kurye Ata, mezarı başında anıldı

Bursaspor'dan kanat takviyesi!

Kamu harcamalarında ihlal alarmı

Altın Çınar Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

6 asırlık gelenek Yıldırım'da yaşatılıyor

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 829'a yükseldi

Bursa’da trafik kazası: 3 yaralı

Erdoğan ve Macron’dan barış diplomasisi

Rusya-Ukrayna savaşında barış masası İstanbul'da mı kurulacak?

DAĞDER’de seçim heyecanı!

Yükleniyor