Tarih: 21.10.2017 16:54

BURSA HOCAKÖY BARAJI HIZLA YÜKSELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

DSİ tarafından Bursa bölgesinin en büyük içme suyu barajı unvanına sahip olacak Hocaköy barajı çalışmaları hız kazandı. Fiziki yapılaşmada yüzde 23 seviyelerine gelinen barajın 2020 yılına kadar bitirilip, hizmete açılması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, baraj çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Basın mensupları ile baraj çalışmalarını inceleyen Çelenk, Hocaköy barajının Bursa´nın yükseklik ve su bakamından en büyük barajı olduğunu, Türkiye´nin de önemli barajları arasında yer aldığını söyledi.

Baraj inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durduğu yönündeki haberlerin bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Çelenk, ek ödeneklerle baraj çalışmalarının durmaksızın devam ettiğini kaydetti. Çelenk, ?İnegöllüler, yapılacak olan barajla birlikte yılın 12 ayı çeşmeden su içecek? dedi.

Baraj inşaatı inceleme sırasında Aliağa deresinin yanına inen Müdür Çelenk, güvenlik için kullanılan baretini kullanarak dereden su içti. Basın mensuplarına da sudan ikram eden Çelenk, suyun mükemmel olduğunu söyledi.

Müdür Çelek, ?Bu tesislerin yapılması sonucunda çeşmeden su içilebileceğini de müjdelemek isterim.? dedi.

 


/kanal16haber.com/2017-10/21/175608758b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —