Bursa AB Bilgi Merkezi’nden yapay zeka semineri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından ‘Yapay Zeka Araçlarının İş Modellerinde Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Eğitimi’ gerçekleştirildi.

EKONOMİ 29.01.2024 15:12:00 0
Bursa AB Bilgi Merkezi’nden yapay zeka semineri

AB Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi çerçevesinde 1997 yılından bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi ‘Yapay Zeka Araçlarının İş Modellerinde Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Eğitimi’ düzenledi. BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği programda alanında uzman isimler yapay zekanın iş dünyasındaki etkisine dair bilgiler paylaştı. 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, yapay zekanın veri analizi, öğrenme yeteneği ve karar verme süreçlerini otomatize ederek, iş dünyasında ve günlük yaşamımızda yenilikçi oluşum potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bursa’nın, sanayi ve ticaretin kalbi olarak, yapay zekanın sunduğu fırsatlardan en üst düzeyde faydalanması gerektiğini söyleyen Batmaz, “Özellikle otomotiv, tekstil ve gıda sektörleri gibi alanlarda yapay zeka uygulamaları, üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürebilir, ürün kalitesini artırabilir ve rekabet avantajı sağlayabilir. Ayrıca veri analizi ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda da yapay zeka, iş süreçlerini daha verimli hale getirecektir. Geleceğe baktığımızda, yapay zekanın iş dünyasında oluşturacağı köklü dönüşümler kaçınılmaz. Yapay zeka, hem global ekonomi hem de yerel iş dünyamız için büyük fırsatlar sunuyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizi bu yeni döneme hazırlamak ve onlara rehberlik etmek bizim her zaman olduğu gibi önceliklerimizden olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Bursa Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, yapay zekanın işletmelere olan katkılarıyla ilgili verimli bir seminer gerçekleştirdiklerini ifade etti. Son yıllarda büyüyen dev verileri işleyebilmek ve bunlardan anlamlı sonuçlar çıkarabilmek için birçok firmanın yapay zekayı kullanmaya mecbur kalacağının altını çizen Bilgin, “Her işletme yapay zekayı kullanması gerektiğini bilmek durumunda. Dönüşümün dışında kalanlar ticaret hayatından belki de silinecekler. Bizler bugün katılımcıların yapay zekayla kendi verimliliği ve karlılıklarına nasıl pozitif yönde etki edebileceklerini öğrenmelerini amaçladık. Firmalarımıza bu süreçlere nasıl adapte olunacağı ve çalışanların ön yargısının nasıl aşacağı konusunda bilgilerimizi aktardık. Etkinliğimizin katılımcılar ve bizler için aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

Yapay zeka devrimine adaptasyon ile alakalı yoğun katılımlı bir seminer gerçekleştirdiklerini söyleyen eğitmen Veli Bahçeci, “Bu eğitimin amacı iş dünyasında yapay zekanın kullanımına dikkat çekmekti. Bugün elimizden geldiğince katılımcıların aklındaki soru işaretlerini cevaplamaya çalıştık. 200’den fazla katılımcıyla, yapay zekanın iş dünyasındaki rolünü ve etkin kullanım yollarını konuştuk. Yapay zekanın iş modellerine etkisi ve bu teknolojinin iş dünyasında nasıl kullanabileceğini göstermeyi amaçladık. Gerçekleşen seminerin bu anlamda çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Eğitimdeki yoğun ilgi, yapay zeka konusundaki büyük ihtiyacı gösterdi. Bu eğitimin, yapay zekanın iş dünyasındaki potansiyelini ortaya koymak ve bu alandaki bilgi artırmak için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Seminer katılımcısı Berat Karadeniz, etkinliğin son derece verimli olduğunu söyledi. Karadeniz, “Firmaların hizmet sektöründe yapay zekayı kullanarak işlemlerini çok daha kısa sürede gerçekleştirilebileceğini öğrendik. Hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz bilgiler edindik. Bu etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu tarz eğitim programlarının devam etmesini arzu ediyoruz.” dedi. 
Seminer katılımcısı Muharrem Armağan da yapay zekanın sunduğu fırsatları firmanın ilgili tüm departmanlarıyla birlikte takip ettiklerini söyledi. Yapay zekanın üretimin tüm aşamalarında etkili olmaya başladığını belirten Armağan, teknoloji odaklı rekabette kendilerine avantaj sunan etkinlikleri takip etmeyi sürdüreceklerini kaydetti. 
 


Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki son görüntüsü ortaya çıktı

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Alinur Aktaş'tan sert açıklamalar

Bursa’da 50 milyon lira değerinde gümrük kaçağı oto yedek parça ele geçirildi

İnegöl OSB'de geri dönüşüm tesisi yandı

Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi

Bursa Hayvanat Bahçesi 138 türden yaklaşık bin hayvana ev sahipliği yapıyor

Mustafa Bozbey, Marmara Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı

Şarkıcı Kalben Sağdıç uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı

Orhangazi'de traktör kazası! Sürücü hastaneye kaldırıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs Meclisi'nde önemli kararlar alındı

Eski eşini vuran polise 5 yıl daha ceza

İnegöl'de minibüs kazası: Sürücü AFAD yardımıyla kurtarıldı

Osmanlı temalı diziler Bursa'da kılıç üretimini patlattı

Dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor

49 ilde "Mahzen-40" operasyonu: Tefecilere ve dolandırıcılara darbe

İçişleri Bakanlığı: Mahzen-39 operasyonuyla 8 ilde suç örgütüne darbe vuruldu

Korku anları: İstanbul Havalimanı'nda Fedex kargo uçağı gövde üzerine indi!

Bursa’da ‘Hıdırellez’ konseri

Bursa'da tek teker motosikletli trafiği tehlikeye attı

Bursa'da TIR trafikte korku yarattı: Gösterge 180’i gösterdi!

Bursa'da trafik kontrolünden kaçan sürücü yakalandı: Alkollü çıktı

Mudanya'da park halindeki hafif ticari araç yanarak küle dönüştü

Bursalı Şehit Piyade Teğmen Şenol Şentürk unutulmadı

İnegöl'de iplik fabrikasında gece saatlerinde yangın

İki gün arayla kayboldular, çifte kayıpta sıcak gelişme

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Osmangazi’de Hıdırellez coşkusu

Başkan Bozbey'den borçlar ve yönetim atamalarıyla ilgili açıklamalar

İnegöl Belediyespor oryantiring U14 Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa’da cip ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor