Burkay: "Dış ticaret hacmimiz 35-36 milyar dolara ulaştı"

BTSO Başkanı Burkay: "BM'ye bağlı 112 ülkeden büyük bir dış ticaret hacmine sahibiz."

GÜNDEM 18.04.2025 12:35:00 0
Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, şehir dışında düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi'nin artık Bursa'da, Uludağ'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Burkay, "Adı üstünde Uludağ Ekonomi Zirvesi, onun da yeri burası zaten. Şu anda bu konuda önemli bir çalışmamız var. İnşallah, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu projeyi sizlerle paylaşmış olacağız. Hem yerelde hem de bölgesel ve ulusal anlamda çok büyük bir ekonomi zirvesi planlıyoruz ve burada hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Yıllık 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştık

 

Başkan Burkay, dünyada iki büyük dönüşüm süreci olduğunu belirterek, "Bunlardan biri yeşil dönüşüm, diğeri ise dijital dönüşüm. Endüstride ve ihracatta yeşil dönüşümden uzak kalmak mümkün değil. Bursa, bir üretim ve ihracat merkezi olarak bu dönüşümün öncüsü olacak," dedi. Burkay, Bursa'nın uluslararası ticaretle önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti: "230’un üzerinde farklı ülke ve bölgeye ihracat yapıyoruz. Yıllık 20 milyar dolarlık ihracat ve 16 milyar dolarlık ithalatla toplamda 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmış durumdayız. Bu oran, birleşmiş milletlere bağlı 112 ülkenin üzerinde."
 

Sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm projeleri yapacağız

 

Yeşil dönüşümün, Bursa için önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Burkay, "Bütün sanayi bölgelerimizi yeşil sanayi konumuna getirmek istiyoruz. Atık su arıtma, sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm sistemleriyle çevre dostu projeleri hayata geçireceğiz. Bu konuda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bursa, bu alanda Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

 

 

 

Teknosab’da Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi

 

Teknosab’ın yeşil dönüşüm konusunda önemli bir merkez haline geldiğini belirten İbrahim Burkay, "Teknosab, yeşil dönüşümün en çok desteklendiği merkezlerden bir tanesi. Bursa sanayisi de bu konuda hızla ilerliyor. Ben, Bursa'nın bu konuda Türkiye’deki önde gelen iller arasında yer alacağına inanıyorum" dedi.

Yıldırım’a 1,5 milyarlık dev kültür merkezi müjdesi

Özel’den gençlere destek mesajı

Enerjide çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu

Nilüfer’de hizmette vicdan vurgusu

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tanker kazası

İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltında

Millet Mahallesi’ne kütüphane projesi

Bursa’da 38 milyonluk çek davasında kritik gelişme

Başkan Şadi Özdemir gençlerle buluştu

BTSO’dan vizyon ve hız mesajı

Oktay Yılmaz: “Orhaneli’ne 7 megavatt’lık GES kuruyoruz”

Kamu görevlilerine bilgi sızdırma operasyonu

Nilüfer’de yılın yazarı Sennur Sezer oldu

İftar sonrası içilen sigaranın zararları...

Uludağ’da kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı

Bursa’da çiftçiye 927 bin liralık tohum desteği

Osmangazi Belediyesi’nde yönetim zirvesi

Bozbey’den teravih sonrası tatlı sürprizi

Bursa’da çocuklara doğru araç süren sürücü yakalandı

Bursa’da bugün iftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılacak?

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Yükleniyor