Brent petrolün varili 65,88 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,88 dolardan işlem görüyor.

DÜNYA 22.04.2025 10:10:00 0
Brent petrolün varili 65,88 dolardan işlem görüyor

Dün 66,60 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 65,78 dolardan tamamladı. Bugün saat 09.32 itibarıyla ise yüzde 0,15 artışla 65,88 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 62,79 dolar seviyesinde alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki yükselişte, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'a yönelik eleştirilerinin etkili olduğu belirtiliyor. Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda Powell’ı hedef alarak, faiz oranlarında önleyici indirime gidilmesi gerektiğini savundu. Enerji maliyetleri ve gıda fiyatlarındaki düşüşe dikkat çeken Trump, enflasyonun neredeyse yok seviyesinde olduğunu belirtti ve faizlerin düşmemesi durumunda ekonomide yavaşlama yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Trump’ın açıklamaları, Fed’in bağımsızlığına yönelik endişeleri artırırken, bu durum doların değer kaybetmesine neden oldu. Zayıflayan dolar ise yatırımcıların risk iştahını artırarak petrol fiyatlarının yükselmesini destekledi.

Öte yandan, Trump’ın Çin’e yönelik ticaret tarifelerini artırma yönündeki adımları ise küresel ekonomik yavaşlama endişelerini güçlendiriyor. Bu durum, petrol fiyatlarındaki yükselişi sınırlayan faktörler arasında yer alıyor.

Trump’ın Avrupa Birliği (AB) ile gümrük tarifeleri konusunda bir anlaşmaya varılabileceği yönündeki açıklamaları ve Rusya-Ukrayna sürecine dair iyimser değerlendirmeleri de piyasalarda yakından izleniyor. Trump ayrıca İran’la yapılan müzakerelerin olumlu seyrettiğini dile getirdi.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 68 dolar seviyesinin direnç, 59,22 doların ise destek noktası olarak takip edileceğini belirtiyor.

 

 

 

 

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

TBMM’de gündem: Bütçe, emlak vergisi, 11.Yargı paketi

Bursa’nın en büyük 250 firması belli oldu

Yenişehir'e bakanlık desteği

Bursa'da yasa dışı bahis operasyonunda 7 tutuklama

Yükleniyor