Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,55 yükselişle 9.217,78 puandan başladı.

EKONOMİ 5.05.2025 10:15:00 0
Borsa haftaya yükselişle başladı

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,98 oranında yükselişle 9.167,58 puandan tamamladı. Açılışta ise endeks, önceki kapanışa göre 50,19 puan ve yüzde 0,55 artışla 9.217,78 puana kadar çıktı.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi ise yüzde 0,51 değer kazandı. En çok yükselen sektör yüzde 1,45 ile spor olurken, en fazla kaybı ise yüzde 0,92 ile finansal kiralama faktoring sektörü yaşadı.

Küresel piyasalarda ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek hafta gerçekleştireceği para politikası toplantısı öncesi temkinli bir hava hakim. Öte yandan, ABD yönetiminin korumacı ticaret politikalarının küresel ekonomilere etkisi yakından izleniyor.

Yurt içinde ise piyasaların gözü bugün açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerine çevrildi. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,24 artacağını tahmin ediyor. Bu beklentiye göre, mart ayında yüzde 38,10 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,18'e çıkacağı öngörülüyor. Ekonomistlerin 2025 sonu enflasyon tahmini ise yüzde 31,16 düzeyinde bulunuyor.

Bu arada Borsa İstanbul, T+1 takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliği için değerlendirme süreci başlattığını duyurdu. Yeni takas sisteminin piyasaya likidite ve işlem hacmi açısından katkı sağlaması bekleniyor.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 puan seviyelerinin destek, 9.300 ve 9.400 puanın ise direnç konumunda olduğunu ifade ediyor. Bugün ayrıca Avro Bölgesi’nde Sentix yatırımcı güven endeksi ile ABD'de hizmet sektörü ve bileşik PMI verileri de yatırımcıların odağında olacak.

Erdoğan: Kentsel dönüşümde kapsamlı hazırlık içindeyiz; kimsenin kaprisleriyle vakit kaybedemeyiz

Bakan Kurum, Adana, Ankara ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarını kabul etti

Ekonomik kriz Türkiye’nin devlerini vurmaya başladı

Osmangazi’de kaçak yapılara geçit yok

Başkan Yeşiltaş: "Korkmayız, yılmayız, geri çekilmeyiz!"

Mehmet Şimşek enflasyon hedefini açıkladı

Nilüfer'de Hıdırellez coşkusu

Trafik kurallarına uymayanlara yeni cezalar geliyor

Kamyonun altına giren otomobilin sürücüsü kurtarılamadı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 535'e ulaştı

Kurumlar vergisi beyanında bugün son gün

Özgür Özel'e saldıran zanlı hakkındaki soruşturma derinleştiriliyor

15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurularda son gün

Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu

Borsa haftaya yükselişle başladı

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Yayaya yol vermek için duran otomobile motosiklet çarptı: 2 yaralı

Elon Musk'ın şehri kuruldu: Starbase

Prof. Dr. Özveren: Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir

Şanlıurfa'da 500'ü aşkın aile, teslim töreninde evlerine kavuştu

Devletin tarım arazilerine el koyacağı iddiası gerçeği yansıtmıyor

Atatürk’ün Kanlısırt bölgesinin Türk tarafından kalması için Fedai Müfrezesine verdiği el yazısı emir ortaya çıktı

AÜTF 87’lilerden Bursa’da anlamlı buluşma

Trump'tan yeni vergi kararı

Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli

Nusret Kaya Tırmanış Şenliği’nin 6.’sı yapıldı

Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu'na 6 ülke ve 47 şehirden katılım sağlandı

'Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir'

Yüksekova'da ters laleleri jandarma ekipleri koruyor

Çorlu’da köpek saldırısına uğrayan kadın yaralandı

Yükleniyor