Bilgit’ten Çataltepe için yeni formül: 2 bin 600 üye sisteme dahil olacak!

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Bursa’nın hüsran projesi Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi hakkında Kanal 16 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

BURSA HABER 23.07.2024 17:34:00 0
Bilgit’ten Çataltepe için yeni formül: 2 bin 600 üye sisteme dahil olacak!

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Bursa’nın hüsran projesi Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi hakkında Kanal 16 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı. Bilgit, “1 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile istişarede bulunduk. 2 bin 600 üyenin tamamımın kooperatife üye olup, sisteme dahil olacağı bir formül üzerinde duruyoruz. Hiç kimse merak etmesin, geç olacak, güç olacak ama Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi  mutlaka bitecek” dedi. Projenin önündeki en büyük engelin ‘güven’ olduğunu kaydeden Bilgit, hak sahiplerine kaç metrekare dükkana sahip olacaklarını, kaç yılda ne kadar ödemeleri gerektiğini bildirmek zorunda olduklarını ifade etti.

 

“BURSA’NIN BU PROJEYE İHTİYACI VAR” 

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Kanal 16’da Furkan Karaderi’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Sorun Cevaplayalım’ programına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bilgit, Bursa’nın kanayan yarası haline gelen, Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri paylaştı. BESOB başkanlığına aday olduğu dönemde, Çataltepe projesinin olmazsa olmazı olduğunu hatırlatan Bilgit, “Bu projeden asla geri dönüş olmaz. Mutlaka Bursa’ya kazandıracağız. Çünkü Bursa’nın bu projeye ihtiyacı var” diye konuştu. Olumsuz süreçle ilgili bilgilendirme yapan Bilgit, 2018’de Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı ekonomik kararlar gereği TOKİ’nin projeden çekildiğini ve geriye kalan işleri tamamlamak üzere BESKOOP’un kurulduğunu anımsattı. Toplumun kooperatiflere karşı olumsuz bakışının bu projeye de yansıdığını söyleyen Bilgit, kooperatife, 2 bin 600 hak sahibinden sadece 690’nının üye olduğunu belirtti. Kooperatif yönetiminin 75 dükkanın yapımı için ihaleye çıktığını ancak başarısız olunduğunu  sözlerine ekleyen Bilgit, “Yine ihaleye çıkıldığı söylendi. 75 dükkan yapılsa bile, hak sahipleri kurayla belirlenecek. 620 üye yine açıkta kalacak” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK SORUN GÜVEN”

Projenin önündeki en büyük engelin güven olduğunu ileri süren Bilgit, “2 bin 500 dükkanın inşa edileceği 3 bin dönümlük arazinin alt yapısı tamamlandı. Alt yapısı bitmiş bir projede dükkanları yapmak kolay olmaz mı? Ancak yaklaşık 2 bin hak sahibi kooperatife üye olmuyor. Sorun bu” değerlendirmesini yaptı. 

 

“BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE SEYİRCİ KALMAYACAK” 

Tüm bu olumsuzluklara karşı umutsuz olmadıklarını belirten Bilgit, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile istişarede bulunduklarını ve kentin menfaatine olan faydalı bir projeye Büyükşehir Belediyesi’nin seyirci kalmayacağını ifade etti. Küçük işletmelerin düzenli bir sanayi sitesinde faaliyet göstermek zorunda olduğunun altını çizen Bilgit “1 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile 1 ay önce istişarede bulunduk. 2 bin 600 üyenin tamamımın kooperatife üye olup, sisteme dahil olacağı bir formül üzerinde duruyoruz. Hak sahiplerine kaç metrekare dükkana sahip olacaklarını, kaç yılda ne kadar ödemeleri gerektiğini bildirmek zorundayız. Hiç kimse merak etmesin, geç olacak, güç olacak ama Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi mutlaka bitecek” diye konuştu. 

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

TBMM’de gündem: Bütçe, emlak vergisi, 11.Yargı paketi

Bursa’nın en büyük 250 firması belli oldu

Yenişehir'e bakanlık desteği

Bursa'da yasa dışı bahis operasyonunda 7 tutuklama

Mevlüt Karakaya: “Uluslararası Sağlık Turizmi Zirvesi, Türkiye’ye katma değer sağlıyor”

TİMBİR Genel Başkanı Dr.Süleyman Basa: "Bursa sağlık merkezi olma yolunda ilerliyor"

“Su tüketen sanayi tartışılmalı"

Başkan Ercan Özel: "Şehrimizi yeniden inşa etmek için hazırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak

Bursa'da zincirleme trafik kazası: 1 Ölü 13 yaralı

Türkiye’nin 2026 Dünya Kupası Play-Off rakipleri belli oldu

"Renkli pankartlar atölyesi" çocuk haklarına dikkat çekti

Başkan Yılmaz: "Bursa'nın kaybedecek zamanı yok"

Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek "gri su" projesi

Yükleniyor