Bilgit’ten Çataltepe için yeni formül: 2 bin 600 üye sisteme dahil olacak!

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Bursa’nın hüsran projesi Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi hakkında Kanal 16 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

BURSA HABER 23.07.2024 17:34:00 0
Bilgit’ten Çataltepe için yeni formül: 2 bin 600 üye sisteme dahil olacak!

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Bursa’nın hüsran projesi Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi hakkında Kanal 16 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı. Bilgit, “1 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile istişarede bulunduk. 2 bin 600 üyenin tamamımın kooperatife üye olup, sisteme dahil olacağı bir formül üzerinde duruyoruz. Hiç kimse merak etmesin, geç olacak, güç olacak ama Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi  mutlaka bitecek” dedi. Projenin önündeki en büyük engelin ‘güven’ olduğunu kaydeden Bilgit, hak sahiplerine kaç metrekare dükkana sahip olacaklarını, kaç yılda ne kadar ödemeleri gerektiğini bildirmek zorunda olduklarını ifade etti.

 

“BURSA’NIN BU PROJEYE İHTİYACI VAR” 

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Kanal 16’da Furkan Karaderi’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Sorun Cevaplayalım’ programına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bilgit, Bursa’nın kanayan yarası haline gelen, Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri paylaştı. BESOB başkanlığına aday olduğu dönemde, Çataltepe projesinin olmazsa olmazı olduğunu hatırlatan Bilgit, “Bu projeden asla geri dönüş olmaz. Mutlaka Bursa’ya kazandıracağız. Çünkü Bursa’nın bu projeye ihtiyacı var” diye konuştu. Olumsuz süreçle ilgili bilgilendirme yapan Bilgit, 2018’de Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı ekonomik kararlar gereği TOKİ’nin projeden çekildiğini ve geriye kalan işleri tamamlamak üzere BESKOOP’un kurulduğunu anımsattı. Toplumun kooperatiflere karşı olumsuz bakışının bu projeye de yansıdığını söyleyen Bilgit, kooperatife, 2 bin 600 hak sahibinden sadece 690’nının üye olduğunu belirtti. Kooperatif yönetiminin 75 dükkanın yapımı için ihaleye çıktığını ancak başarısız olunduğunu  sözlerine ekleyen Bilgit, “Yine ihaleye çıkıldığı söylendi. 75 dükkan yapılsa bile, hak sahipleri kurayla belirlenecek. 620 üye yine açıkta kalacak” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK SORUN GÜVEN”

Projenin önündeki en büyük engelin güven olduğunu ileri süren Bilgit, “2 bin 500 dükkanın inşa edileceği 3 bin dönümlük arazinin alt yapısı tamamlandı. Alt yapısı bitmiş bir projede dükkanları yapmak kolay olmaz mı? Ancak yaklaşık 2 bin hak sahibi kooperatife üye olmuyor. Sorun bu” değerlendirmesini yaptı. 

 

“BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE SEYİRCİ KALMAYACAK” 

Tüm bu olumsuzluklara karşı umutsuz olmadıklarını belirten Bilgit, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile istişarede bulunduklarını ve kentin menfaatine olan faydalı bir projeye Büyükşehir Belediyesi’nin seyirci kalmayacağını ifade etti. Küçük işletmelerin düzenli bir sanayi sitesinde faaliyet göstermek zorunda olduğunun altını çizen Bilgit “1 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile 1 ay önce istişarede bulunduk. 2 bin 600 üyenin tamamımın kooperatife üye olup, sisteme dahil olacağı bir formül üzerinde duruyoruz. Hak sahiplerine kaç metrekare dükkana sahip olacaklarını, kaç yılda ne kadar ödemeleri gerektiğini bildirmek zorundayız. Hiç kimse merak etmesin, geç olacak, güç olacak ama Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi mutlaka bitecek” diye konuştu. 

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

BESAŞ’ın Ramazan pidesine Bursalıdan yoğun talep

DownTown artık İstanbullu grupta

Demirtaş’ta Ramazan sofrası kuruldu

Gençler Nilüfer’de ifade özgürlüğünü tartıştı

Hakan Fidan'dan İran konusunda net mesaj: Türkiye her zaman kendini korur!

Bir şehrin Ramazan kültürü, Bursa!

Bursa Jandarmasından öğrencilere narkotik eğitimi

Bursa iş dünyası ‘Ortak Akıl Toplantısı’nda bir araya geldi

Mine Türker’den Dünya Kupası’nda 2 gümüş madalya

Halı sahada kalp krizi anları kamerada

Büyükşehir’den sosyal tesis hamlesi

Akaryakıtta çifte zam yolda!

Kirada tavan zam oranı belli oldu!

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu

Milletvekili dağılımı güncellendi, Bursa 2 bölge oldu!

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Yükleniyor