Tarih: 10.01.2017 14:32

BELEDİYEDEN ´PAZARYERİ´ AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in


Temeli 7 Şubat 2014 tarihinde atılan ve Bursa´nın en modern kapalı Pazar yeri olma özelliği taşıyan Gemlik Belediyesi Modern Kapalı Pazar yeri hizmete girdi.

10 dönümlük Otoparkı, 425 pazarcı tezgâhı, 125 üretici tezgâhı, sağlık kabini, tuvaletleri, duş kabinleri, mescit, yürüyen merdivenleri, asansör, kafeterya ve lokantası ile bölgenin en modern Kapalı Pazar Yeri olan Gemlik Belediyesi Kapalı Pazar yeri 24 milyon liraya mal oldu.

 

Ancak kapalı pazaryerinden yer alamadığını belirterek mağdur olduğunu dile getiren esnaflar ile Belediye arasında uzun süredir devam eden gerginlik halen dinmedi.

Kasım ayında eylem yaparak yol kapatan pazarcı esnafı, yeni pazaryerinde yer bulamadığı için Belediyeye tepkili...

 

Pazarcı esnafının tepkileri ile ilgili görüştüğümüz Belediye yetkilileri ise yapılan her işlemin hukuka uygun ilerlediğini belirtiyor. Söz konusu pazar tezgahları için Belediye Başkanlığında ihale yapıldığını hatırlatan yetkililer, kanunen yapılması gereken işlemlerin tek tek yerine getirildiğinin altını çiziyor.

Öte yandan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol da, Modern Kapalı Pazar Yerinde Cumartesi pazarı da kurulması için gelen talepler üzerine ihale sürecinin başladığını ifade ederek, Salı Pazarından yer alamayan vatandaşlar için bu çalışmanın yapıldığını söyledi. 18 Ocak´ta Gemlik´te ikamet eden pazarcı esnafı için ihale yapılacağını bildiren Kadir Erol, 25 Ocak´ta da Gemlik dışı esnafları için Cumartesi pazarı yer ihalelerinin yapılacağını belirtti. 


/kanal16haber.com/2017-1/10/155653919b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —