Tarih: 24.12.2015 15:29

BAYIRBUCAK´A YARDIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Suriye´deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kez su, erzak, battaniye ve kömürden oluşan 4 tır yardım daha bölgeye gönderdi. 
Suriyeli mazlumlara destek için Bursa´da başlatılan yardım seferberliği Büyükşehir Belediyesi´nin de desteğiyle çığ gibi büyüyor. Fetih-Der organizasyonu ile Gazcılar esnafı başta olmak üzere hayırsever işadamları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle toplanan yardımlarla Türkmenlerin yaralarının sarılması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde Bayırbucak´a gönderilen soba ve yardım malzemelerinin ardından şimdi de bölgeye su, erzak, battaniye ve kömürden oluşan 4 tır yardım daha gönderdi. Tırlar, Büyükşehir Belediyesi´nin Doğanbey Otoparkı´nda düzenlenen törenin ardından dualarla bölgeye uğurlandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı programda, bölgede hayat normale dönene kadar yardımların devam edeceğini vurguladı. Başkan Altepe, ?Kış ve savaş şartlarını yaşayan Suriye´deki dost ve akrabalarımıza yardım etmek bizlere düşüyor. Her zaman için onlarla birlikte olduğumuzu gösterdik. İyi günü de kötü günü de paylaştık.
Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Özellikle son günlerde büyük sıkıntılar yaşayan ve Rus uçaklarının bombardımanında kalan Bayırbucak Türkmenleri ve bölgeye, Bursa başta olmak üzere tüm bölgelerden yardımlar devam ediyor. Burada özellikle ihtiyaçların tespiti yapıyor ve yardım gönderiyoruz? diye konuştu.
Bursa´nın desteğinin Bayırbucak´a moral verdiğini ifade eden Başkan Altepe, ?Biz de mücadelelerinde onların yanında olduğumuz göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bir an önce onlar da güzel günlerine kavuşsunlar, huzur içinde yaşasınlar istiyoruz. Bursa´nın bütün sivil toplum kuruluşları faaliyet halinde. Gazcılar esnafı ve Fetih-Der´in de desteğiyle toplanan yardım tırlarıyla erzak, su, battaniye ve kömür olmak üzere 4 tır yardım malzemesi gönderiyoruz? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —