Tarih: 20.02.2024 11:08

"Batuhan A" gemisi enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

14 Şubat'ta Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey açıklarında batmıştı. Gemide 6 mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yükü bulunuyordu.

Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" adlı gemi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Arama kurtarma çalışmaları 6. gününde de aralıksız devam ediyor. 571 personelden oluşan ekip, deniz, hava ve karada arama tarama yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandolarından 4 dalgıç da çalışmalara katılarak dalgıç sayısını 30'a yükseltti. Bölgedeki balıkçı gemileri de kendilerine belirlenen alanlarda tarama yaparak arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Karacabey açıklarında batan gemiyle ilgili arama kurtarma operasyonu 6. gününde

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada,

SAS komandolarının geminin dar ve ince noktalarında arama yapacağını, 20 metreye kadar dalabilen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de sahile yakın yerlerde, balık çiftliklerinde ve kuytu alanlarda arama yaptığını, balıkçı teknelerine görev paylaşımı yapılarak kıyıdan 3,5 mil açıkta arama yapıldığını söyledi.

17 Şubat'ta yapılan dalışlarda gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmaları, kayıp 5 denizci için umutla devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —