Tarih: 20.06.2018 19:47

BAŞKENTTE GÜRCİSTAN MİLLİ GÜNÜ RESEPSİYONU

Facebook Twitter Linked-in

BAŞKENTTE GÜRCİSTAN DEMOKRATİK CUMHURİYETİ´NİN KURULUŞUNUN YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA RESEPSİYON DÜZENLENDİ..RESEPSİYONA TÜRKİYE-GÜRCİSTAN PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK GRUBU BAŞKAN YARDIMCISI AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN DE KATILDI.

Gürcistan´ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadz´in ev sahipliğinde Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti´nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü dolayısıyla Ankara´da resepsiyon düzenlendi.


Resepsiyona, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada;

?Ortak bir gelecek vizyonu paylaşan iki ülkenin benimsediği stratejik anlayışın, geçmişte Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hatlarının hayata geçirilmesine katkı sağlayacak. Bu anlayış ile Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin açılışının yapılmasıyla zirveye ulaştı.?

Ağbal, ayrıca;

? 12 Haziran´da Eskişehir´de açılışını yaptığımız ve önemli bir kısmı Gürcistan´dan geçen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) de yine bu stratejik vizyonun somut neticesidir.?

Gürcistan´ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadz  da;

? Gürcistan ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklık, örnek teşkil eden diplomatik ilişkiler ve iyi komşuluğun, bölge refahı ve güvenliğini sağlamak için jeopolitik durumu yeniden şekillendiriyor.?

Konuşmaların ardından Maliye bakanı Ağbal, Gürcistan´ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadz  ve Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin beraber pasta kesti.

Ayrıca Maliye Bakanı Ağbal program sonrası Hüseyin Şahin ile bir süre sohbet etti.


/kanal16haber.com/2018-6/20/200937446b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —