TARİHİ ZİRVEDENTARİHİ KARAR! DOĞU KUDÜS FİLİSTİN´İN BAŞKENTİ İLAN EDİLDİ!

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI DOĞU KUDÜS´Ü FİLİSTİN´İN BAŞKENTİ İLAN ETTİ

TARİHİ ZİRVEDENTARİHİ KARAR! DOĞU KUDÜS FİLİSTİN´İN BAŞKENTİ İLAN EDİLDİ!
/kanal16haber.com/2017-12/13/182800559b.mp4
GÜNDEM 13.12.2017 16:14:01 0

ABD Başkanı Trump´ın skandal Kudüs kararının ardından Cumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı sonrası İstanbul´da tarihi bir toplantı gerçekleştirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın evsahipliğinde Kudüs meselesini görüşmek üzere İstanbul´da bir araya gelirken, tarihi zirveye sözde İslam ülkeleri Suudi Arabistan ile Mısır´ın katılmaması dikkat çekti.

TARİHİ ZİRVEDE DOĞU KUDÜS FİLİSTİN´İN BAŞKENTİ İLAN EDİLDİ

Zirvenin sonuç bildirgesinde tarihi bir karara imza atıldı. Karara göre Doğu Kudüs Filistin´in başkenti ilan edilirken ?ABD´nin barış sürecindeki rolünden çekilmez ve geri adım atmazsa, tüm sonuçlardan sorumlu olacağı? vurgusu da yapıldı.

ERDOĞAN: DOĞU KUDÜS FİLİSTİN´İN BAŞKENTİDİR

Zirvenin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tarihi zirve ile Kudüs´ün sahipsiz olmadığını tüm Dünya´ya gösterdiklerini söyledi.

ABBAS: BAŞARIYLA SONUÇLANMIŞ ENDER İSLAMİ ZİRVELERDEN BİRİ

Karar sonrası Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise "Bu zirveyi başarıyla sonuçlanmış ender İslami zirvelerden biri olarak görüyorum. ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşıma kararını aldıktan sonra bu konu tamamıyla bizim açımızdan BM´nin kararlarına aykırı bir hale gelmiştir. ABD´nin kendi kendine aykırı davrandığını görmekteyiz." şeklinde konuştu.