Tarih: 09.04.2018 14:21

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN DOĞU GUTA TEPKİSİ

Facebook Twitter Linked-in

KATİL ESED REJİMİNİN DOĞU GUTA´DAKİ KİMYASAL SİLAH SALDIRISINI VAHŞET OLARAK NİTELENDİREN YILDIRIM, SURİYE´DE KALICI BARIŞ VURGUSU YAPTI.

Moğolistan ve Afganistan temaslarını tamamlayan Başbakan Binali Yıldırım, dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye´de Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta´da sivillere yönelik gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısına tepki gösteren Yıldırım, "Rejimin masum çocuklara savunmasız insanlara karşı yaptığı bu vahşet kabul edilebilir bir şey değil. Doğu Guta´dan kurtarılan insanlara yine biz kucak açtık. Biz başından beri Suriye´de artık bu insanlık ayıbının sona ermesini, kendi toprak bütünlüğü içerisinde bütün etnik unsurların teröre bulaşmamış eline silah almamış grupların katıldığı kalıcı bir barış sürecinin gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.

"MÜNBİÇ´TE TERÖRİST KALMAYACAK?

Başbakan Yıldırım´ın gündeminde, Münbiç´e olası bir operasyon da vardı. Yıldırım, sözü ABD ile müzakere sürecine getirdi.

"Münbiç´de hiçbir PKK/PYD/DEAŞ terör mensubu kalmayacak. Münbiç´te zaten yoğun olarak Arap kabileler yaşıyor. Oranın yönetimini asil sahiplerine vermek gerekir. Orada ABD´ye görüşümüzü açık ve net olarak ifade ettik. Biz teklifi Tillerson zamanında bir öneri olarak sunduk. O öneri hala masadadır. ABD yakında bir karar verecektir."

YILDIRIM: SANDIKTA HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetteki her partinin aday çıkarak seçimi ikinci tura bırakma stratejisine ilişkin haberler konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

´´Sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alır. Kim kiminle kol kola girer, yol arkadaşlığı yapar buna kendileri karar verecek. Biz vatandaşlarımızın önüne yaptıklarımızla çıktık bugüne kadar. Ham hayallerle vatandaşlarımızı hiç yanıltmadık. Bundan sonra da öyle olacak. Biz zaten işin adını koyduk. Cumhur İttifakı dedik.?

?GÖSTERDİĞİ TEPKİYİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL?

Uçaktaki sohbette Yıldırım´a, Suriye sınırında Oğulpınar Sınır Karakolu´na yapılan sanatçı ve sporcu ziyaretine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun tepkisi de soruldu. Başbakan, şöyle konuştu:

´´Niye bu kadar keskin tepki gösterdi anlamak mümkün değil. Afganistan´daki kahraman subaylarımızla bir araya geldik. Bizim için de aynı şeyleri söyleyebilir. Kendi gidemediği için herhalde, bir sıkıntı içerisinde bunun verdiği bir eziklik var. Sanatçılarımızın askerlerimizle bir dayanışma içerisinde olmasını çok ağır bir dille eleştirmesi hiç doğru olmamıştır. Kılıçdaroğlu´nun siyaset üretememesinin, geleceğe yönelik kucaklayıcı mesajlar verememesinin ruh halini olumsuz etkilediğini düşünüyorum.´´

 


/kanal16haber.com/2018-4/9/143754813b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —