BAŞBAKAN YILDIRIM ?AFRİN´DE SİVİLLERE ZARAR VERİLİYOR? İDDİALARINI YALANLADI

YILDIRIM LÜBNANLI MEVKİDAŞI HARİRİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TOPLANTI SONRASI ?ZEYTİN DALI HAREKATI´NDA SİVİLLERE ZARAR VERİLDİĞİ? İDDİALARINI YALANLARKEN ?İŞGALE DÖNERSE KARŞI ÇIKARIZ? DİYEN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON´A DA DERS NİTELİĞİNDE BİR CEVAP VERDİ

BAŞBAKAN YILDIRIM ?AFRİN´DE SİVİLLERE ZARAR VERİLİYOR? İDDİALARINI YALANLADI
/kanal16haber.com/2018-1/31/155848298b.mp4
GÜNDEM 31.01.2018 15:57:39 0

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı için ?İşgale dönerse karşı çıkarız? diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron´a, ?Esasen bu temelden sakat bir düşüncedir. Katiyyen Türkiye´nin bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" diye yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı´nda sivillere zarar verildiği iddialarını yalanladı, aksine sınır ötesinden atılan roketlerle Türk vatandaşlarının zarar gördüğünü belirtti.

Lübnanlı mevkidaşı Hariri´yle düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, terör örgütü PKK/PYD/YPG´nin Suriye´de sivillere zarar verildiği yönünde kara propaganda yaptığını, bunun yalan olduğunu belirterek, ?Asıl zarar gören sivil vatandaşlarımız. Asıl zarar gören bizim vatandaşlarımızdır. Daha bugün Hatay´da bir roket saldırısı gerçekleşmiş, 17 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Göründüğü gibi zarar gören siviller bölgedekiler değil, Türkiye´deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır? ifadelerini kullandı.

MACRON´A YANIT

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı için ?İşgale dönerse karşı çıkarız? diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron´a da yanıt vererek, ?Esasen bu temelden sakat bir düşüncedir. Katiyyen Türkiye´nin bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" ifadelerini kullandı. Yıldırım, Türkiye´nin teröre karşı yapacakları konusunda kimseden izin alamayacağını, ve güneyde bir terör koridoru oluşmasına müsaade edilmeyeceğini de vurguladı.