Tarih: 20.03.2018 20:17

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU MOĞOLİSTAN´DA

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında geldiği Moğolistan´da Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan cezaevi demir doğrama atölyesinin açılışına katıldı.

Çavuşoğlu, başkent Ulanbator´daki Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu Başkanlığı 441 Nolu Cezaevini ziyaret etti. Burada TİKA tarafından yaptırılan mahkumlara meslek edindirmek, topluma kazandırılmasını sağlamak ve cezaevlerinde ihtiyaç duyulan ranza, parmaklık, kapı ve diğer ihtiyaçlarını üretmek üzere kurulan demir doğrama atölyesinin açılışına katılan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet için askeri karşılama töreni düzenlendi.

Törende, projenin devamı niteliğinde ülkenin en büyük iki üniversitesinde üç boyutlu programlama ve modelleme laboratuvarı kurulacağı açıklanırken, Türkiye´den getirtilen üç boyutlu yazıcılar, TİKA tarafından Moğolistan Milli Devlet Üniversitesi Rektörü ve Moğolistan Bilimler Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanına teslim edildi. Diğer yandan laboratuvar için ihtiyaç duyulan özellikli bilgisayarların da bir hafta içinde ulaştırılacağı vurgulandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin bu alandaki diyaloglarının geliştirilerek karşılıklı iş birliği ve tecrübe paylaşımı yapılabileceğinin altını çizerek, Moğolistan´daki 26 cezaevinden yetkililerin, tecrübelerinden yararlanmak üzere Türkiye´ye gelerek incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Çavuşoğlu, cezaevi ziyareti öncesi ayrıca Moğolistan Maliye Bakanı Ch. Khurelbaatar ile bir araya gelerek ikili ekonomik ilişkiler ve iş birliği fırsatlarına yönelik fikir alışverişinde bulundu.


/kanal16haber.com/2018-3/20/202450854b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —