Tarih: 09.05.2016 15:32

BAŞ HAREKETLERİYLE HAREKET ETTİREN SİSTEM

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa´da, askeri lise öğrencilerin buluşları, hem insanların hayatını kolaylaştırıyor, hem de teknolojiye ışık tutuyor. 
Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri, bugüne kadar hayata geçirdikleri buluşlarını Bursa´daki öğrencilere tanıttı.Geçen nisan ayında ABD´nin Connecticut ve California´da yapılan RoboGames 2016 Uluslararası Robot Olimpiyatları Yarışması´na ?Beyin Dalgalarıyla ve Baş Hareketleriyle Robot Kontrolü´ adlı projeleri ile katılan Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencisi Ahmet Kuriş, dünya çapındaki rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.Katıldıkları yarışmadan altın madalya ile dönen Kuriş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) INTEL Robot Yarışması´nda da birinciliği kimseye kaptırmadı.Kuriş, dünyanın ve Türkiye´nin birinci projesi olan ve engellilerin hayatını kolaylaştıracak bu buluşun seri üretiminin yapılmasını istiyor.

 

BİR FİŞ İLE İNSANLARI TOPRAKLAYAN BULUŞ

Sergide öğrencilerin dikkatini çeken bir başka buluş ise, betonlaşan binaların arasında toprağı insanın ayağına getirmek oldu. Askeri Lise öğrencilerinden Ahmet Sönmez, geliştirdiği proje ile insanların üzerindeki negatif elektriği nerede olunursa olsun almayı hedefliyor. "Modern hayatta toprakla teması sağlamaya yönelik bir çözüm? adlı projeye imza atan Sönmez, insanların üzerindeki elektriği ve stresi aldığı bilinen toprağı, günümüz insanının evine kadar getiriyor. Bir ucu alüminyum bant üzerinde, diğer ucu evdeki prizlerin topraklama sistemine bağlı olan sistemle insandaki elektrik sıfıra iniyor.



KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETEN ARAÇ GELİYOR

Işıklar Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Eyüphan Büyükkaya ise, maket bir arabanın altına bağladığı sistemle elektrik üretmeyi başardı. Tekerleğin hareket hızına bağlı olarak üretilen elektrik bir yerde depolanıyor. Projenin geliştirilmesiyle sistemin elektrikli araçlarda da kullanılması bekleniyor.


/kanal16haber.com/2016-5/9/163213061b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —