Tarih: 25.04.2024 12:04

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Osmaniye Mahallesi sakinleri ise bu coşkuya Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) öncülüğünde düzenledikleri kortej yürüyüşü ile renk kattılar.

Şebboy Caddesi'ndeki apartmanlarda ikamet eden vatandaşlar, 23 Nisan'ı kutlamak için bir araya geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü bando takımı öncülüğünde gerçekleşti.

Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, coşkulu marşlar eşliğinde yürüdüler. Bayram coşkusu tüm mahalleyi sararken, vatandaşlar bu anlamlı günü bir araya gelerek kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Bal-Göç Başkanı Hüseyin Ertan Başdere, kortej yürüyüşü fikrinin pandemi döneminde çocukluk arkadaşı Emre Yaman ile sohbet ederken ortaya çıktığını ve zamanla çığ gibi büyüdüğünü dile getirdi. Başdere, bu tür kutlamaların önemini vurgulayarak şunları söyledi:

"Tabii ki bütün bayramlar birlikte kutlandığında güzel, birlikte kutlandığında daha da anlamlı. İnegöl Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği - Bal-Göç de de en büyük misyonumuz ülkesine, atasına, bayrağına, milletine aşık bireyler yetiştirip ülkeye faydalı olmalarına destek olmaktır. Bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize."

Başdere ayrıca, organizasyona katılan İnegöl İlçe Emniyet Müdürü, Ortakçı Orhaniyespor Voleybol takımı, Doğa Koleji, İnegöl Bal-Göç Derneği ve Osmaniye Mahalle Muhtarı Aydın Başdere'ye teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —