Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'seccade' tepkisi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabısıyla basmasına tepki göstererek "Dini sembollerimize çok büyük saygısızlıktır" dedi.

Bakan Bozdağ
GÜNDEM 1.04.2023 16:14:00 0

İşte Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

(Erdoğan'ın adaylığı tartışması) 14 Mayıs 2023'te yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı'nın aday olması anayasal hakkıdır. Bunun önünde herhangi bir anayasal veya kanuni engel bulunmamaktadır. Bunun aksini iddia edenler iddialarını ve gerekçelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sundular. Yüksek Seçim Kurulu'da nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığının anayasal olduğunu ve adaylığına engel herhangi bir durum bulunmadığını çok açık, net bir şekilde ifade etti ve adaylığını kesinleştirdi. YSK'nın kararı anayasa ve yasalarımıza uygun doğru bir karardır. Anayasamızın 79. maddesine göre YSK'nın verdiği kararlar kesin kararlardır.

KILIÇDAROĞLU'NUN SECCADE'YE AYAKKABIYLA BASMASI

"Tek kişilik bir namazgahtır, temiz olması gerekmektedir. kimse ayakkabıyla basıp onu kirletemez. Bizim toplumumuzun medeniyet değerlerine, Müslümanların sembollerine çok büyük bir saygısızlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti bizim için çok yadırgayıcı olmadı. Başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası diyen, üniversitelere girilmesinin önüne geçmeye çalışan, kamuda başörtülü kadınlarına karşı çıkan birinin bunu yapması biziz şaşırtmadı. Bu zihniyet geçmişten günümüze CHP zihniyeti, bilindik bir zihniyettir. Kılıçdaroğlu'nu kınadığımı buradan bildirmek isterim."