BAHÇELİ´DEN KUDÜS AÇIKLAMASI

BAHÇELİ: TRUMP ALNINA KARA LEKE SÜRDÜ

BAHÇELİ´DEN KUDÜS AÇIKLAMASI
DÜNYA 15.05.2018 19:16:52 0

AMERİKA VE İSRAİL´E BİR TEPKİ DE MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİDEN GELDİ. MHP LİDERİ, KUDÜS İSRAİL BAŞKENTİ OLMAYACAKTIR, İSRAİL´İN CANİLİĞİNİ LANETLİYORUZ DEDİ.

Amerika birleşik devletlerinin büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasına ve israilin Gazze´deki katliamına Ankara´dan peşpeşe tepkiler geldi.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli israilin gazzedeki katliamına sert sözlerle tepki gösterdi, yazılı bir açıklama yaptı.

ABD VE İSRAİL´E BİR TEPKİ DE BAHÇELİ´DEN

Bahçeli açıklamasında amerika birleşik devletleri yönetiminin uluslararası hukuka tamamen aykırı olarak büyükelçiliğini Kudüs´e taşıdığını gerilim ve derin ihtilafları düşmanlık boyutuna tırmandırdığını belirtti.

BAHÇELİ: TRUMP ALNINA KARA LEKE SÜRDÜ

"Siyonist emeller, hepimizin yüreğini kavuran cinayetlerin bedelini elbette acı ve ağır biçimde ödemelidir. Trump, izah ve bahanesi olamayacak bir yanlış kararın fail ve figüranı olarak mazlumların ölümünde pay sahibi olmuş, alnına ömrü boyunca çıkmayacak kara bir leke sürmüştür. Kudüs, İsrail başkenti olamayacaktır."

Milliyetçi hareket partisi olarak İsrail caniliğini nefretle lanetliyoruz diyen bahçeli bu imanla perçinlenmiş iradeyle pekişmiş bu ahlaki ve meşru taraf allahın izniyle değişmeyecek dönüşmeyecektir mesajını verdi.