Aziz Yıldırım: "Seçimi kazanmak uğruna camiayı birbirine düşürmeye rıza göstermem"

Aziz Yıldırım: "Seçimi kazanmak uğruna camiayı birbirine düşürmeye rıza göstermem"

GÜNDEM 8.06.2024 16:43:34 0
Aziz Yıldırım:
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, "Benim için camianın birlik ve beraberliği en önemli konudur. Bunu sağlanmazsa hiçbir zaman şampiyonluğu elde edemez. Seçimi kazanmak uğruna camiayı birbirine düşürmek asla benim rıza göstereceğim bir şey değildir" dedi.
Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu’nda devam ediyor. İki gün sürecek genel kurulu yönetmesi için Divan Başkanlığı’na Vefa Küçük seçilirken, Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, "Demokratik olmayan bir seçim oldu. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy kullanmaya geleceğim" diyerek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nı terk etti. Ardından Yıldırım, kendi ofisinde basın açıklaması yaptı.
Seçimi kazanmak uğruna camiayı birbirine düşürmenin yanlış olduğunu ve buna razı göstermeyeceğini dile getiren Aziz Yıldırım, "Divan başkanı seçiminin oldu bittiye getirildiğini herkes gördü. Seçimde taraftar da alınmış. Ben gerilimli bir kongre olacağını gördüm. Bundan endişe duydum. Ali Koç’tan bu gidişe bir çözüm bulmalarını istedim. Yoksa ayrılacağımı söyledim. Daha kongrenin başında iki taraf kavga edecek hale gelmişti. Ali Bey’e divan kurulunun üslubunun kavgaya yol açacağını söyledim. O da bana ’Gerekirse kavga ederiz’ dedi. Benim için camianın birlik ve beraberliği en önemli konudur. Bunu sağlanmazsa hiçbir zaman şampiyonluğu elde edemez. Seçimi kazanmak uğruna camiayı birbirine düşürmek asla benim rıza göstereceğim bir şey değildir" dedi.
Yıldırım, "Demokrasi diyorlar böyle demokrasi mi olur? Kimseyi konuşturmuyorlar, böyle bir saçmalık olmaz. Demokrasi diyorsan onun kurallarına uyacaksın. Kim seçilirse seçilsin saygı göstereceksin" diye konuştu.

"Bu kulübün sahibi taraftardır"
Fenerbahçe’nin satılmasıyla ilgili sorulara cevap veren Başkan Adayı Aziz Yıldırım, "Kulüplerin şirketleşmesi ve şahıs malı olmasıyla ilgili özellik küçük kulüplerle ilgili söylemler yapıyorlar. Şimdi de büyük kulüplerin şahıslara ait olmasını istiyorlar ben buna karşıyım. Bu kulübün sahibi taraftarlar ve kongre üyeleridir. Bunları satamazsınız" ifadelerini kullandı.

"Başkan adaylığından çekilmeyeceğim"
Başkan adaylığından çekilmeyeceğini aktaran Aziz Yıldırım, "Ben sakinim. Ben bir aydır yaptığım konuşmalarla Fenerbahçe üzerindeki ölü toprağı kaldırdım. Onlara yön verdim. Ne yapacağımı anlattım ve onlarda kendilerini buna sokmaya çalışıyorlar. Ben hedefime ulaştım. Başkanlık adaylığından çekilmeyeceğim. Yarın oyumu kullanmaya gideceğim. Bugünki amacım bu davranışın büyümesini önlemekti. Statdan ayrılmasam çok büyük olaylar olacaktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Yükleniyor